Primarul Costeștiului, Ion Baicea, declarat incompatibil de ANI

# Acesta a încasat bani, când deja era în funcție, și de la Apă Canal 2000 S.A. și riscă să nu mai poată candida la funcția de primar. Se vede treaba că ziua de vineri, 13, a fost una cu ghinion pentru doi dintre aleșii locali ai județului. Este vorba de un primar și un viceprimar, care s-au dedulcit și la alți bani decât cei câștigați din funcțiile în care au fost aleși.   
Astfel, Ion Baicea, primarul celui mai urâțel oraș din județ, după opinia unora, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.05.2009 - 31 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Orașului Costești, Jud. Argeș, și calitatea de reprezentant al orașului Costești în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APA CANAL 2000 S.A. – invocă ANI.
Adrian Pavel, viceprimarul comunei Valea Mare-Pravăț, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 16 ianuarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Viceprimar al Comunei Valea Mare - Pravăț, Jud. Argeș, și funcția de administrator în cadrul S.C. AVP REMINGTON 2003 S.R.L.
Desigur, cei doi au la dispoziție calea instanței pentru a-și demonstra nevinovăția și buna credință. Pentru că, altfel, „Persoana față de care s-a constatat  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea