Creditorii Silva Grup, pe urmele lui Nicolae Ivănescu

# Două firme spaniole cer Tribunalului Comercial Argeş introducerea lor la masa credală a SC Silva Grup SRL # 1,5 milioane de euro – suma cu care Grupo Pra SA se înscrie la masa credală a SC Silva Grup # SC Gea Prasa Internaţional cere, și ea, înscrierea cu peste 3,3 mil lei la masa credală a Silva Grup. Deşi credea că a scăpat de o parte dintre cei cărora le datorează bani,  prolificul proprietar de terenuri silvice şi domenii de vânătoare Nicolae Ivănescu s-a trezit că doi dintre creditorii săi din Spania vor să li se facă dreptate. Pe 29 ianuarie, SC Silva Grup este chemată, împreună cu lichidatorul judiciar, în instanţă, la Tribunalul Comercial, pentru repunerea în termenul de  depunere a declaraţiilor de creanţă a Grupo Pra şi SC Gea Prasa Internaţional Construct SRL.
În urmă cu o săptămână, firma spaniolă Grupo Pra SA  a depus la Tribunalul Comercial o cerere de repunere în termen pentru înscrierea sa la masa credală a  SC Silva Grup SRL, societate aflată în stare de insolvenţă, conform încheierii nr. 1905/ 07.11.2012 pronunţată de Tribunalul Specializat Argeş.
"Învederăm faptul că nu ne-am putut înscrie până acum la masa credală, întrucât, fiind o persoană juridică de  naţionalitate spaniolă, am aflat cu mai puţin de 15 zile în urmă de deschiderea procedurii de insolvenţă faţă de Silva Grup, neavând nici posibilitatea de a accesa Buletinul procedurilor de insolvenţă, neprimind nici notificarea prevăzută la articolul 61/Legea 85/2006”, se arată în cererea depusă pe 4 decembrie de  Grupo Pra SA la Tribunalul Comercial Argeş.

1,5 milioane euro – suma cu care Grupo Pra SA se înscrie la masa credală a SC Silva Grup

Grupo Pra SA se înscrie la masa credală a SC Silva Grup cu suma de 1,5 milioane euro, reprezentând valoarea cu care firma spaniolă a garantat în numele SC Silva Grup SRL jumătate dintr-un împrumut în valoare de 3 milioane de euro, acordat de HVB Ţiriac Banc (devenită Unicredit Ţiriac Banc SA). Ca urmare a faptului că Silva Grup nu a plătit decât câteva rate din credit, Unicredit Ţiriac Banc a protestat garanţia către Banco Popular  SA Spania, care a transferat suma solicitată către HVB Ţiriac Banc SA, în baza creditului acordat  către Silva Grup SRL. La rândul său, Banco Popular SA Spania a reţinut suma transferată către Unicredit Ţiriac Banc din conturile subscrise aflate la banca menţionată.

SC Gea Prasa Internaţional cere și ea înscrierea cu peste 3,3 mil lei la masa credală a Silva Grup

Tot pe 4 decembrie 2013, la Tribunalul Comercial Argeş a fost înregistrată şi cererea SC Gea Prasa Internaţional Construct SRL de repunere în termen cu privire la înscrierea la masa credală  a SC Silva Grup SRL cu suma  reprezentând echivalentul părţilor sociale în număr de 337 212. Mai exact, 60% din  capitalul social al  Silva Grup, adică  3.372.120 lei, sumă  adusă de grupul spaniol ca aport social la SC Silva  Grup SRL
“Menţionăm că Gea Prasa Interaţional Construct, este încă de la înfiinţare, societate de naţionalitate spaniolă, iar  toţi administratorii societăţii locuiesc în Spania. SC Gea Prasa nu mai are niciun salariat de la data de 30.04.2010 şi a aflat cu mai puţin de 15 zile în urmă de deschiderea procedurii de insolvenţă a SC Silva Grup, astfel încât nu s-a putut înscrie  până acum la masa credală”, se arată în cererea înaintată Tribunalului Comercial Argeş.
Pe 29 ianuarie 2014,   SC Silva Grup, în calitate de debitor, cele două firme spaniole, Gea Prasa Interaţional Construct şi Grupo Pra SA, în calitate de petente şi Argeş Insolv SPRL Câmpulung, lichidatorul judiciar al firmei lui Nicolae Ivănescu, sunt citate la Tribunalul Comercial  Argeş  pentru soluţionarea cererilor de repunere în  termenul de depunere a declaraţiilor de creanţă formulate de cele două petente.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea