Fostul şef SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu: ”S-a dus ultima şansă de îndreptare a erorii prin care mi-a fost confiscată averea”

Săptămâna trecută,  mai exact, pe 16 decembrie,  Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat în privinţa cererii formulate de Codruţ Vlăsceanu (inculpat în Dosarul Permiselor) şi de alţi câţiva membrii ai familiei sale, de îndreptare a erorilor materiale  şi omisiunilor semnalate în sentinţa pronunţată pe 27 aprilie 2011. Singura îndreptare s-a făcut în privinţa adresei lui Vlăsceanu, care, deşi a reclamat că a fost prejudiciat de instanţă cu 25.000 lei, rămâne cu averea confiscată. 
Fostul comisar Codruţ Vlăsceanu,  care, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat  la 14 ani de închisoare, aşteaptă judecarea recursului la ICCJ, a solicitat, în paralel, îndreptarea unor erori materiale semnalate în sentinţele pronunţate de Curtea de Apel Piteşti în procesul care a dus la confiscare averii considerată de instanţă ca fiind dobândită ilegal. Codruț Vlăsceanu a explicat că în dosarul instrumentat de Curtea de Apel Piteşti se regăsesc o serie omisiuni şi greşeli de calcul care au dus la  prejudicierea sa materială, aspecte prezentate în dosarele aflate pe rolul Curţii de Apel Piteşti. Cel mai recent dintre acestea a fost  dosarul prin care Vlăsceanu arată cu degetul spre neconcordanţele din sentinţa 258/2011, argumentând, printre altele, că soţia sa a obţinut ca  venit din salariu, în anul 2008,  o sumă de peste 30 000 lei vechi, în timp ce în sentinţa 258/2011 s-a concluzionat că V.M. ar fi obţinut din salariu, pe anul 2008, doar  4.555 lei. De aici rezultă o diferenţă de 25 000 lei, care, neluată în calcul, n-a fost acceptată la justificarea veniturilor fostului comisar.

Ultima şansă pentru Vlăsceanu în privinţa îndreptării erorilor semnalate

Pe 16 decembrie 2013, Curtea de Apel Piteşti a admis cererea  formulată de pârâţii Codruţ Vlăsceanu,  Maria Vlăsceanu şi alte patru nume, cu privire la  îndreptarea erorilor materiale  şi a omisiunilor strecurate în sentinţa  nr. 258/ 27.04.2011,  pronunţată de Curtea de Apel Piteşti - Secţia comercială şi de contencios administrativ şi fiscal  şi încheierile pronunţate în dosarul 1476/46/2010, în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate  şi Statul Român.  Instanţa amintită îndreaptă eroarea referitoare la domiciliul  lui Codruţ Vlăsceanu şi respinge cererea în privinţa omisiunilor  şi a celorlalte erori invocate. Vlăsceanu şi ceilalţi cinci pârâţi concluzionaseră că erorile materiale săvârşite de Curtea de Apel  Piteşti în stabilirea diferenţei ce depăşeşte  10% între averea existentă şi veniturile realizate au dus la  pronunţarea unei sentinţe  nelegale. “Faptul că în considerentele deciziei de recurs sau în alt act al unei instanţe ori al unui alt organ judiciar ar fi fost trecută o sumă mai mare sau mai mică nu justifică cererea în speţă, pentru că nu sunt în discuţie acte procesuale ale acestei instanţe. Cât priveşte calculul în sine al respectivei  sume în raport de justificarea averii, aspectul ţine de  judecata instanţei, iar nu de consemnarea greşită  a sumei ori de un alt calcul matematic al acesteia” se arată în încheierea Curţii de Apel Piteşti din 16 decembrie 2013.

Codruţ Vlăsceanu: “Este halucinant ce mi se întâmplă!”

Averea lui Vlăsceanu rămâne confiscată după epuizarea ultimei şanse de luare în calcul a fişei fiscale care, în opinia fostului Comisar, ar fi trebuit să schimbe  suma  avută în vedere la justificarea veniturilor familiei sale. “S-a dus ultima şansă de îndreptare a erorii prin care  mi-a fost confiscată averea. Este halucinant ce mi se întâmplă. Este greu de înţeles de ce un magistrat plătit inclusiv din banii mei de contribuabil refuză categoric îndreptarea acestor erori.  Ce altă probă este  mai concludentă decât fişa fiscală din care rezultă  un venit legal din salariu de 350 de milioane lei vechi. Consider că averea mi-a fost confiscată abuziv, furată.“, spune Codruţ Vlăsceanu.
Reamintim că pe 14 februarie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat pe fond în Dosarul Permiselor, iar cei 28 de inculpați au primit pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de către aceştia de pe urma infracțiunilor săvârșite. Fostul șef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea