Artiștii Next Star - pregătiți la „grădinița muzicală” din Pitești

# Solista Adina Badea (foto) este profesoara lor! Singura grădiniță muzicală din Pitești este pepinieră de talente pentru lumea spectacolului de la noi, și nu numai. Unul dintre concursurile tv pentru tinerii artiști, desfășurat recent, a făcut cunoștință publicului cu trei dintre acești micuți interpreți, capabili să emoționeze o lume întreagă. Valentin Poenariu, Măriuca Enache și Alex Pârvu sunt trei voci deosebite  pregătite de una și aceeași persoană, în Pitești. Este vorba despre nu mai puțin cunoscuta soprană Adina Badea; profesor de canto pentru acești copii, și nu numai, care au ajuns să uimească și să câștigepremii pe bandă rulantă.

Primul dintre aceștia are 13 ani și a câștigat un concurs de muzică în urma căruia va pleca la Disneyland, iar micuțul Alex Pârvu și-a îndeplinit visul: acela de a cânta cu Marcel Pavel. Despre Măriuca Enache ce mai putem spune decât că este aceea care a dat glas unei „Euphoria” atât de mature, ca voce, încât juriul de la Next Star a rămas uimit că o fetiță de câțiva anișori poate să aibă un asemenea timbru vocal. Profesoara Adina Badea lucrează și câte două ore cu acești copii, în continuare, dar nu numai în ceea ce privește lecțiile de canto, ci și în ceea ce privește dicția sau alte elemente care țin de scenă. Grădinița muzicală este locul în care copiii nu numai că învață să cânte, ne spune profesoara Adina Badea, dar învață să comunice și să socializeze prin artă. Aici au loc cursuri de limbi străine, teatru, pian, muzică, pictură; pentru că arta este un limbaj universal. Un copil, artist în devenire, începe pregătirea în acest sens de la vârsta de 3 ani, pentru că trebuie să se obișnuiască de mic cu atmosfera de spectacol.

Practic, acești copii au avut parte de primul lor spectacol cu public și cu orchestră, la vârsta de numai 3 ani. De doi ani de când s-a înființat acest loc, copiii pregătiți aici merg la concursuri naționale și internaționale și iau premii despre care nimeni niciodată probabil nu va scrie, mai spune Adina Badea. Aceasta din urmă, o voce deosebită în peisajul cultural argeșean, poate să fie ascultată pe scena Filarmonicii Pitești sau într-unul dintre retaurantele cu specific italienesc din oraș.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea