Pace, pace, între...ei! Fostul senator Mircea Andrei se bate cu blondele în... gramatică și pierde!

Finele anului 2013 au mai iscat încă un episod belicos pe scena publică locală. O blondă deșteaptă, având de partea ei Limba română, despre care știm foarte bine că este o armă cu două tăișuri, a provocat la război, cu pixul roșu în mână, cohorta de politruci botezați politicieni, la apelul de seară.

Din păcate, pentru unii dintre aceștia din urmă, ne referim aici la fostul senator PDL Mircea Andrei, cât și la țărănistul Gigi Dinescu, fuseseră părăsiți de ceva vreme de scrierea și vorbirea corectă, dar și de educația minimă vizavi de atitudinea față de o femeie. Însă, vom trece peste acest ultim aspect, dat fiind faptul că se presupune că există o oarecare egalitate între sexe și, prin urmare, nu pot fi solicitate avantaje. Lucru demonstrat și din discuția postatăîn spațiul public, pe pagina de socializare a fostului democrat-liberal, Mircea Andrei. ȘI cam de la ce s-au luat. Păi, s-au luat de la lipsa de reacție a Opoziției în privința modificărilor aduse de noul Cod Penal. 
În speranța că vor mai citi și copiii discuția cu pricina, le precizăm că articolul nehotărât „unii” se scrie corect în varianta cu doi de  „i” și nu cu unul, așa cum găsim scris la Gigi Dinescu. De asemenea, mai precizăm că forma de condițional optativ prezent “v-aș” este corectă în varianta aceasta și nu “v-ași”, așa cum găsim la fostul senator Mircea Andrei.  În speranța că mica noastră lecție de gramatică a fost utilă și unora și altora, le-am sugera să-și arate mușchii mai mult pe câmpul de bătălie al lumii politice, acolo unde sunt înregimentați, și mai puțin la colțurile caselor, înghesuindu-se cu babele pe stănoagă.

 

***

Andrei Florin Mircea
15 decembrie 2013 via mobil

Din păcate in toată aceasta serioasa dezbatere cu privire la codul penal ,amnistie ,gratiere si la gravele derapaje de la lege si democrație generate de USL opoziția lipseste cu desavarsire!

Dinescu Gheorghe
15 decembrie 2013 la 18:42 prin telefonul mobil

E,nu il mai certati pe d-ul Andrei,pentru ca,atunci cand era in functie multi ii daramau usa de la birou.
Acum poate isi da seama,ca uni au doar interese.

Andrei Florin Mircea
16 decembrie 2013 la 02:24 prin telefonul mobil

Dra Iagar chiar dacă intervin atât de târziu v-asi aduce aminte ca oarecum , indirect , ați fost totuși apropiată de PDL ! Nu a ieșit! (Verificati virgulele si poate si gilimelele)!
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea