Sfârșit de an în școală nouă la Stolnici

# O școală și o grădiniță construite din temelii au fost inaugurate, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, și a altor oficialități. Sfârșit de an cu realizări notabile pentru primarul localității Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu. Acesta, în prezența președintelui Constantin Nicolescu, a primarilor din Bârla şi Hârseşti, Ion Neacşu, respectiv Ion Moloiu, a constructorului Bobi Marinescu, a numeroase cadre didactice şi elevi, precum şi foşti profesori şi directori de şcoală din localitate, a inaugurat două obiective de învățământ, respectiv Școala Generală Fâlfani și Grădinița din satul Stolnici.
Școala din Fâlfani a fost ridicată în locul vechii instituții, care data din 1929.  Un sobor de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a clădirii. Ulterior,  elevii instituției de învățământ au prezentat un program de cântece şi colinde tradiţionale româneşti.
Primarul Sevastian Pupăză Roșu: ”Școala aceasta este construită respectând cele mai înalte standarde. Într-adevăr, mai avem mult de muncă, pentru că, deocamdată, nu avem aici nicio dotare. Însă, îl avem alături pe domnul președinte Nicolescu, cel care, prin instituția pe care o conduce ne-a sprijinit financiar și, sperăm noi, ne va sprijini și în continuare pentru a finaliza un obiectiv atît de important, de care se leagă viitorul localității. Când am început să demolăm vechea clădire, devenită improprie actului de educaţie şi care reprezenta un real pericol pentru elevi şi cadrele didactice, prin sat s-a zvonit că pe acest teren ar urma să apară nu ştiu ce magazin. Apoi s-a zvonit că primarul își face casă. Noi ne-am văzut însă de treabă şi, iată, la Fâlfani avem o unitate nouă, modernă, dotată cu centrală termică proprie, cu grupuri sanitare, cu săli de clasă generoase şi luminoase. În perioada care urmează va fi mobilată, vom aduce calculatoare şi va fi racordată la internet pentru ca elevii să dispună de cele mai bune condiţii de educaţie”.
Preşedintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu: În județ s-au modernizat peste 220 de școli, alte 80 sunt în curs de finalizare. Sigur că, la Stolnici, ca și în alte localități, nu se puteau realiza asemenea obiective fără sprijinul Consiliului Județean. Vreau să felicit însă administraţia locală pentru efortul făcut, pentru modul în care îşi urmăreşte programele de dezvoltare, pentru atenţia acordată procesului de învăţământ. Viaţa ne oferă tot felul de surprize. Dacă faci ceva în folosul comunităţii, sunt unii care consideră că ai putea avea anumite interese, iar dacă nu te implici, cetăţenii te critică spunând că nu faci nimic. Stă însă în puterea noastră să depăşim momentele mai puţin plăcute şi să ne facem conştiincioşi datoria pentru că numai aşa lăsăm ceva în urma noastră. Iar o şcoală, o grădiniţă, o bibliotecă sunt edificii care dăinuie peste ani şi le aduc aminte tinerilor de înaintaşii lor.
Copiilor le urez să stăpânească cu succes acest nou sediu de școală. Profesorilor le urez să aibă răbdare și dăruire pentru vocația lor. Îi mulțumim și constructorului, care a avut resurse și răbdare să finalizeze lucrările. Banii o să îi primească, peste un an, peste doi, însă o să îi primească.
Președintele nu a plecat din sediul școlii fără să promită sprijin și pentru achiziționarea dotărilor necesare începerii cursurilor cât mai devreme.
A urmat inaugurarea noii grădiniţe din satul Stolnici, de asemenea ridicată cu finanţare locală şi de la CJ Argeş. Localul este situat în centru, în imediata apropiere a primăriei. Este, ca și școala construită la Fâlfani,  un obiectiv la care s-au respectat cele mai înalte standarde de construcție. În clădirea proaspăt inaugurată, un grup de mici artiști a susţinut un moment  cu poezii, cântece şi colinde de Crăciun şi Anul Nou, în semn de mulțumire pentru cei ce au făcut posibil acest lucru.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea