Mesaje de mulțumire din Europa adresate edilului din Mioveni de către iubitorii de câini!

Nu mică i-a fost mirarea edilului Ion Georgescu, la sfârşitul anului, când, printre obişnuitele felicitări, acesta a descoperit o mulţime de mesaje din partea iubitorilor de animale din mai multe state europene (Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Polonia)Iată cum sună câteva din mesajele primite:
“Stimate Domnule Primar,
Doresc să vă mulţumesc pentru atitudinea umană faţă de câinii maidanezi din oraşul dumneavoastră şi să vă doresc mult succes în continuare!
Din tot sufletul vă urez un Crăciun si un An Nou Fericit”
Semnează,
Antina Schmidt, Germania

“Stimate Domnule Primar Georgescu,
Vă mulţumesc din suflet că ocrotiţi maidanezii din oraşul Mioveni!
Sunteţi un om curajos cu mult suflet! Vă urez în continuare mult succes , sărbători fericite şi un an plin de omenie “.
Semnează,
Christine Gartner, Austria.

Vă reamintim că autorităţile locale din Mioveni au decis să nu eutanasieze câinii fără stăpân chiar daca nu vor fi adoptaţi după 14 zile, aşa cum prevede noua lege iar pentru a ajuta iubitorii de animale, taxa de adopţie a fost redusă la jumătate.
De asemenea în cartierul Racoviţa se construieşte un adăpost modern.
Primarul Ion Georgescu ne-a declarat că “Adăpostul modern nu are rolul de a aduna întreaga populație canină de pe străzile orașului, ci este un intermediar în managementul situației câinilor fără stăpân. Consider că investiția în adăposturi foarte mari care să suporte o populație de mii de câini nu reprezintă o rezolvare a problemei deoarece eliberarea teritoriilor duce la apariția altor câini care vor ocupa teritoriile rămase libere și care ulterior nu mai au loc în adăpost și rămân tot pe stradă. Adăpostul pentru animale poate fi soluția de care are nevoie toate orașele din ţară în managementul populației canine, atâta timp cât există un cadru legislativ consecvent. Personal, consider că este necesar și un program de sterilizări în masă a tuturor câinilor, cu sau fără stăpân, cu excepția celor cu valoare chinologică. Câinii sterilizați își vor putea menține teritoriul, iar dispariția acestora se va face treptat, prin extincție naturală, iar locul lor nu va fi preluat de către alții. Îmi permit să fac şi o sugestie legată de modificarea legislaţiei care în unele ţări europene este foarte clară în ceea ce priveşte adopţia câinilor.
În străinătate, oamenii care au adoptat câini şi nu se ocupă de ei, pot face închisoare. De asemenea, dacă îi lasă pe strada din nou, legea este clară, nu vor mai putea să adopte, plus că plătesc amenzi usturătoare (echivalentul a şase salarii).
Noul adăpost va avea toate dotările necesare: cabinet medical, sală de operaţii, cameră pentru medicamente, sală sterilizare, sală consultaţii, magazie hrană uscată, camera recuperare etc“.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea