Flautista Cristina Dumitrescu: “Când sunt pe scenă, parcă îmi cresc aripi de inger”

Are 22 de ani şi un viitor strălucit înainte. A studiat flautul la Liceul de Artă “Dinu Lipatti” şi i-a uimit pe toţi cei care au ascultat-o prin virtuozitatea şi sensibilitatea artistică de care a dat dovadă. Este studentă a Universității Naţionale de Muzică București, colaborator al Filarmonicii şi Centrului Cultural Piteşti, iar pe lângă activitatea de instrumentist a îmbrăţişat şi o carieră de dascăl. E frumoasă, ambiţioasă, talentată şi curajoasă. În urmă cu ceva timp a pornit pe un drum deloc uşor, plină de speranţă şi cu multă încredere în forţele proprii. A studiat flautul la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, a cărui absolventă este, şi a devenit colaboratoare a Filarmonicii Piteşti.
“De mică mi-a plăcut să cânt. Familia a înţeles pasiunea mea şi m-a înscris la flaut, pentru că la alte instrumente nu mai existau locuri. Şansa a făcut să mă şi îndrăgostesc de acest instrument pe care l-am simţit aproape de sufletul meu, de trăirile mele. Mi-amintesc cum îmi bătea inima când am păşit prima dată pe scenă. Simţeam cum toţi, familie, colegi şi profesori, mă urmăresc, cum aşteaptă să demonstrez că pot...Am fost mândră de mine în acea zi, pentru că nu i-am dezamăgit. Odată cu primele apariţii şi emoţii dăruite pe scenă, am început să descopăr acest instrument, pe care am ajuns să îl iubesc”, povesteşte  Cristina despre primii săi paşi în lumea instrumentului său fermecat.

Premii peste premii încă din primii ani ai carierei sale

A fost eleva profesorilor Raluca Grancea, Cătălina Titi şi Niţu Anca, persoane care au susţinut-o şi au încurajat-o să-şi împlinească visul, acela de a urma Conservatorul. Cristina a uimit însă cu talentul său mult mai devreme. După ce, doi ani la rând a obţinut menţiune şi premiul I, Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Orpheus” Târgu-Jiu i-a mai răsplătit încă o dată  talentul, urcând-o pe prima treaptă a podiumului. Bucureştiul i-a acordat şi mai mult: Marele premiu al Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală. Premiată a fost şi la Zalău, la Concursul Internaţional de Interpretare instrumentală,  la Piteşti şi din nou la Bucureşti la Concursul „Paul Polidor”. La Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „George Georgescu”, unde a câştigat premiul II, a participat şi la secţiunea Muzică de Cameră împreună cu sora sa, Diana, obținând împreună o menţinune.

Colaborări cu Filarmonica Piteşti

La doar 17 ani, Cristina Dumitrescu evolua deja în două concerte cu Filarmonica din Piteşti, sub bagheta dirijorilor George Racu şi Alexandru Solonaru. A reuşit să impresioneze publicul prin virtuozitate şi sensibilitate artistică, interpretând Concertino pentru flaut şi orchestră de Cecile Chaminate. Un an mai tarziu a revenit pe scenă, de data aceasta sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, interpretând ,,Concertul Nr.1 pentru flaut şi orchestră’’ de W.A Mozart,  iar  colaborările în orchestră, ca instrumentist, au tot continuat.
Pe lângă cariera de instrumentist, Cristina îmbrătişează şi o carieră didactică - este profesor de flaut la Şcoala Populară de Arte din Piteşti şi o la o altă şcoală,  din Bucureşti, însă recunoaşte că cel mai bine se simte pe scenă.
„Îmi dau seama că fără muzică nu pot trăi. Când sunt pe scenă, parcă îmi cresc aripi de înger”, explică talentata flautistă.
A participat, împreună cu Şcoala Populară de Arte din Piteşti, la proiectul european Comenius Regio – Letonia, prin concerte susţinute cu orchestra din Letonia. A colaborat cu ,,Angely`s Orchestra ” din Bucureşti, alături de care a susţinut numeroase concerte. A participat la concursul ,,Drumul spre celebritate’’, organizat de RADIO ROMÂNIA CULTURAL şi a susţinut concerte în cadrul Universităţii Naţionale  de Muzică Bucureşti.
“Împreună cu domnul profesor Niculae Maxim, flautist al Filarmonicii ,,George Enescu’’ din Bucureşti şi cu Diana Dumitrescu, am sustinut recitaluri la Muzeul ,,George Enescu”, la  Casa Memorială „George Bacovia” , la Muzeul Goleşti şi am participat la Proiectul ,,Noapte culturală germană”, povesteşte Cristina, enumerând, cu modestie, doar o parte dintre locurile în care flautul său a răsunat virtuos.
De mai bine de cinci ani are o colaborare neîntreruptă cu ,,Centrul Cultural” Piteşti, prin Grupul Folk P620, alături de care a luat parte la diverse activităţi cultural-artistice. A colaborat cu Teatrul Logos – asigurând părţile muzicale din piesele de teatru, iar de două ediţii încoace participă cu interpretări de excepţie la ,,Dracula Fest”.
De amintit că talentata Cristina este studentă a Universităţii Nationale de Muzică Bucureşti. 
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea