Peste 500 de cetăţeni ai oraşului Mioveni au participat la prima dezbatere publică a bugetului local şi a strategiei de dezvoltare

Cu toţii am observat atitudinea politicienilor români din ziua de azi, care după ce se văd puşi pe scaunele pufoase şi confortabile uită de cetăţenii care i-au ales şi îşi mai aduc aminte de ei în pragul alegerilor. Cu toate astea, din fericire, mai există şi politicieni, oameni aleşi care stau la dispoziţia cetăţeanului pe toată perioada mandatului. Ce-i drept, că am ajuns să-i privim ca pe o excepţie de la regulă. Un caz concret în acest sens, dovedit, este primarul oraşului Mioveni care, pe lângă faptul că are uşa biroului tot timpul deschisă pentru cetăţeni, în fiecare an, în timpul elaborării proiectului de buget face apel pe toate căile posibile la cetăţenii oraşului Mioveni să vină la dezbaterile proiectului de buget pentru o mai bună eficientizare a acestuia, prin propunerile cetăţenilor, dar şi pentru transparenţa felului cum sunt cheltuiţi banii publici.
,,Îmi doresc participarea dumneavostră la aceste dezbateri publice pentru că până în data de 10 februarie 2014 aştept de la dumneavoastră opinii, sesizări şi tot ce consideraţi că este benefic pentru oraşul nostru în perioada următoare”, a precizat primarul Ion Georgescu celor peste 500 de oameni prezenţi la prima dezbatere publică a bugetului local pentru 2014, dar şi dezbaterea strategiei de dezvoltare locală pentru anii 2014-2020.
Această primă dezbatere a avut loc în sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia” Mioveni, care s-a dovedit neîncăpătoare, sala având aproximativ  500 de locuri. În cadrul acestei dezbateri, edilul oraşului Mioveni le-a prezentat celor prezenţi proiectul de buget cu tot ce înseamnă cheltuieli, venituri şi propuneri de investiţii publice pentru anul 2014, dar şi proiectul strategiei de dezvoltare a oraşului Mioveni pentru perioada 2014 - 2016.
Investiţiile ce se au în vedere pentru anul acesta, dar şi pentru perioada următoare, cuprinse în strategia de dezvoltare, au fost stabilite, în primul rând, de studiul sociologic ce a fost realizat pe un eşantion de 800 de persoane din toate cartierele oraşului Mioveni. Astfel spus, în urma acestui studiu cu privire la satisfacţia cetăţenilor faţă de servicile publice se are în vedere îmbunătăţirea celor care nu au îndeplinit un grad satisfăcător. Printre problemele semnalate de cetăţeni se numără locurile de parcare, serviciile de utilităţi, infrastructura rutieră, etc. Toate problemele semnalate de cetăţeni se regăsesc în proiectul de investiţii pentru 2014, dar şi în strategia de dezvoltare.
Pentru anul 2014 se are în vedere în primul rând continuarea lucrărilor începute în anii anteriori, iar printre cele mai importante sunt: restilizare platou Casa de Cultură Mioveni; reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Racoviţa; reabilitare termică blocuri locuinţe; canalizare menajeră cartier Făget; amenajare parc şi loc de joacă cartier Racoviţa  ( Şcoală ); sala sporturilor oraş Mioveni; Transformare cămin Grup şcolar în locuinţe;  Spital orăşenesc Mioveni ; amenajare zonă Izvorul Tămăduirii (picnic) ; clădire multifuncţională – cart.Colibaşi; modernizare str. Ivaşcu Golescu; variantă ocolitoare oraş  Mioveni (centură); parcare supraterană Piaţa Dacia; bloc locuinţe strada 1 Decembrie, oraş Mioveni.
Cât priveşte strategia de dezvoltare pentru anii 2014 – 2020, Mioveniul, conform proiectului, va avea în 2020 un spital nou cu 5 etaje şi cu pistă de elicopter pentru S.M.U.R.D, o sală de sport cu trei mii de locuri, un ansamblu de apartamente, cu una, două şi trei camere în zona E-uri a cartierului Mioveni. Va mai avea un cartier nou de case rezidenţiale în zona Racoviţa, va avea o zonă de picnic între Făget şi Colibaşi, ce va putea primi, aproximativ 100 de familii odată.
Însă cea mai importantă investiţie care se preconizează că ar fi finalizată în 2020 va fi parcul industrial care va crea între 1000 şi 3000 de locuri de muncă, în funcţie de specialitatea firmelor care vor veni în acest ansamblu.
,,Îmi doresc ca împreună cu locuitorii oraşului Mioveni să am un parteneriat de colaborare, de respect şi de fructificare a banului public într-un consens în care toate partidele politice, că sunt la putere sau în opoziţie, să contribuie la dezvoltarea oraşului Mioveni”, a mai spus Ion Georgescu, primarul Mioveniului.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea