Asfaltarea drumurilor din comună, prioritatea anului 2014 pentru primăriţa din Coşeşti

Chiar dacă are un buget local mic, comuna Coşeşti, capitala ţuicii argeşene, îşi continuă trendul ascendent de dezvoltare. În urmă cu aproximativ 5 ani, când pentru alte localităţi alimentarea cu apă era doar în stadiul de proiect, Elisaveta Tudose, primarul comunei, încheia ultima investiţie de introducere a reţelei de alimentare cu apă în comună, iar acum, conform spuselor primăriței, în perioada următoare, prioritară este asfaltarea drumurilor comunale.

5,5 miliarde lei vechi, promişi de la Consiliul Judeţean

Anul acesta se are în vedere asfaltarea a două drumuri comunale, în satul Petreşti şi satul Lăpuşani, iar ambele însumează o distanţă de trei kilometri, ceea ce presupune o sumă frumuşică de bani pentru aceste obiective, corelat cu bugetul local al comunei Coşeşti. Pentru a se putea realiza, Consiliul Judeţean Argeş a promis că va ajuta primăria cu 5,5 miliarde lei vechi.
,,Anul acesta m-am axat foarte mult pe asfaltări de drumuri. Chiar dacă nu ajung aceşti bani promişi de la Consiliul Judeţean Argeş, o să aloc şi de la bugetul local şi o să asfaltez drumul ce traversează satul Petreşti şi drumul ce traversează satul Lăpuşani”, ne-a declarat doamna primar.

Îmbunătăţirea reţelei de apă în Leiceşti şi canalizare în Coşeşti

Tot anul acesta, Elisaveta Tudose mai are în plan să aducă îmbunătăţiri la reţeaua de apă din satul Leiceşti, în sensul că se vor face puţuri de adâncime şi va fi montată o staţie de pompare, întrucât reţeaua de apă existentă în satul Leiceşti este legată de reţeaua de apă din satul Lăpuşani, iar vara, staţia de pompare din Lăpuşani nu face faţă consumului de apă.
Cât priveşte cealaltă ramură a capitolului apă-canal, canalizarea, anul acesta se are în vedere şi punerea în funcţiune a staţiei de epurare pentru reţeaua existentă de canalizare, reţea ce se întinde pe o distanţă de cinci kilometri în satul Coşeşti.

Grup sanitar ultramodern la Şcoala din Coşeşti

Un alt obiectiv pentru anul acesta propus de doamna primar este construcţia unui grup sanitar ultramodern la Şcoala cu Clasele I – VIII din Coşeşti. După cum am mai scris, investiţiile în infrastrctura şcolară au fost primordiale pentru Elisaveta Tudose, dovada  fiind cele 16 unităţi şcolare de pe teritoriul comunei ce funcţionează în cele mai bune condiţii.
,,Anul acesta avem în vedere, pe lângă obiectivele amintite, şi construcţia unui grup sanitar ultramodern la şcoala din Coşeşti. Anul trecut s-a mai făcut un grup sanitar la şcoala din Leiceşti, şcoala coordonatoare, iar în 2-3 ani vrem să ajungem cu toaletele şcolilor conform standardelor europene.
Anul acesta am multe în gând. Rămâne de văzut după buget ce pot realiza, dar fac în aşa fel să împart banii pentru toate domeniile. După atâţia ani de experienţă în primărie, ştiu unde trebuie să investesc şi cum să drămuiesc banii pentru ca să se vadă ceva”, a mai precizat doamna Tudose.

Bilanţul investiţiilor din 2013

Anul trecut, investiţiile în educaţie şi cultură au primat în comuna Coşeşti, fiind reabilitate şi modernizate două cămine culturale, iar în domeniul infrastructurii şcolare se poate bifa construcţia unui grup sanitar ultra-modern  din cadrul Şcolii cu Clasele I-VIII Leiceşti. Cele două cămine culturale, reabilitate şi modernizate, se află în satele Jupâneşti şi Leiceşti, acestea având drept scop găzduirea diferitelor acţiuni culturale întreprinse de copiii din comună.
Tot anul trecut s-a realizat şi pietruirea tuturor drumurilor din comună, care nu sunt puţine la număr, într-un mod profesionist şi eficient, cu piatră concasată.
,,Anul trecut, la fel ca şi în ceilalţi ani, în ciuda greutăţilor financiare, am încheiat anul fără nicio datorie. Corect nu este, pentru că am văzut că s-au dat bani celor care au avut datorii; nu mi se pare normal să ne vitregească pe noi pentru cei care s-au întins mai mult decât le-a fost plapuma. Eu nu ştiu cei cu datorii cum au respectat legea financiară, pentru că nu poţi să angajezi o lucrare dacă nu o ai prevăzută în buget”, ne-a mai spus doamna primar.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea