Unirea Principatelor Române şi construirea Statului Român modern sărbătorite la Mioveni

Orașul Mioveni, Centrul Cultural,  în parteneriat cu școlile din oraș au sărbătorit vineri, 24 ianuarie 2014, în sala de spectacole ”Mioveni”  a Centrului Cultural - Educativ, aniversarea a 155 de ani de la ”UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE ȘI CONSTRUIREA STATULUI ROMÂN MODERN”.
Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca dată la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Cu acestă ocazie a fost prezentat un program tematic organizat de școlile din oraș și o piesă de teatru susținută de trupa de teatru „Clubul Veseliei” a Centrului Cultural.

Spectacol folcloric cu interpreţi de marcă

După ce au avut loc aceste acţiuni a urmat un spectacol folcloric de excepţie, susţinut de interpreţi de marcă ai ansamblului folcloric ,,Dorul”, acompaniaţi de orchestra ,,Doina Argeşului”. Acest spectacol a fost organizat de Primăria Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. Evenimentul  a avut loc în sala mare de spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni ce s-a dovedit neîncăpătoare, intrarea fiind liberă. Printre interpreţii de marcă ce au încântat publicul s-au numărat: Cristina Turcu Preda, Zina Ghiţulescu, Valentin Grigorescu, Graţian Bădescu, George Nedelea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea