Argeşul stă cel mai bine în regiune la capitolul proiecte cu finanţare europeană atrase de firme

45 de procente din întreaga sumă alocată regiunii Sud Muntenia pentru proiectele din Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice ajung de firme din judeţul Argeş. La nivelul judeţului nostru sunt în derulare 63 de astfel de proiecte, în  valoare totală de 63,2 milioane de lei, în condiţiile în care întreaga regiune Sud Muntenia numără 152 de proiecte. Pe locul doi se află Prahova cu doar 32 de proiecte în derulare.
În ceea ce priveşte Proiectele preluate de la AM POS CCE pe axa  Axa 1-  Sistem de producție inovativ și eco-eficient, la  22 ianuarie, din cele 172  numărate la nivelul întregii regiuni,  72 au fost pentru judeţul Argeş, ceea ce înseamnă 61, 86% din total. Din cele 8 proiecte aflate în implementare la  nivel de regiune, 6  (75%) sunt în Argeş, cu precizarea că niciunul dintre proiectele venite din Argeş n-a fost suspendat sau reziliat, deşi  la nivel de regiune s-au întregistrat 4 astfel de caiuri. De remarcat că din totalul de 160 de proiecte finalizate la nivel de regiune, 66 (41,25%) sunt din Argeş.
Argeşul totalizează 57 din cele 144 de contracte semnate la nivel de regiune pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea competitivităţii economice –Investiţii pentru viitorul dumneavoastră. În acelaşi program, judeţul nostru numără  63 de proiecte în derulare, dintr-un total de 152, valoarea nerambursabilă solicitată  fiind de 63,22 milioane lei, ceea ce înseamnă că 45% din fondurile nerambursabile aferente proiectelor  în derulare vor ajunge la noi în judeţ. Comparativ cu jud. Argeş, Prahova are doar 32 de proiecte în derulare, Dâmboviţa - 21, Călăraşi - 11 , Giurgiu -12, Ilfov -7 , iar Teleorman doar 6.
“În Regiunea Sud Muntenia, Judeţul Argeş stă cel mai bine la capitolul proiecte cu finanţare europeană atrase de firme” precizează directorul  organismului intermediar POS CCE, Mircea Enescu.
Ce firme au prins finanţări nerambursabile?
Printre beneficiarii argeşeni ai finanţărilor nerambursabile din  Programul Operaţional Sectorial - Creşterea competitivităţii economice se numără Aqua Termo Sanit SRL, Romturingia SRL, SC Clemans SRL; AUTO ARO Grup SRL; FLORIMAR Construct SRL; Mentor Building SRL;  Catali Shoes SRL; Valmar Elmec SRL; Master Consult Project SRL; Delta Plast Holding SRL; Energomontaj Grup, PENTAROM S.R.L. şi nu numai.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea