Concert de... concerte, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 6 februarie a. c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert de... concerte.  În prima parte, orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Gabriel Bebeşelea, violoniştii Monica Bălăşoiu şi Radu Dunca vor interpeta J. S. Bach - „Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor” şi A. Vivaldi - „Concertul pentru două viori şi orchestră în la minor”.
În partea a doua, concert vocal-simfonic, soprana Rodica Vică şi orchestra simfonică aducând în faţa publicului arii celebre din opere şi zarzuele semnate de Ruperto Chapi, Francisco Barbieri, Georges Bizet, Geronimo Jimenez y Miguel Nieto şi Augustin Lara.
Deşi tânără, născută în 1989, absolventă a secţiei vioară şi a masterului la Universitatea de Muzică Bucureşti, Monica Bălăşoiu are o bogată activitate muzicală ca instrumentist la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, colaborator al filarmonicilor din Sibiu, Timişoara, Piteşti, Târgovişte, al orchestrei Operei Române şi Orchestrei Naţionale de Tineret. Are numeroase premii la concursuri de gen din Arad, Târgu Mureş, Craiova, Slatina, Sinaia, Vâlcea. În 2012 a înfiinţat Silvestri Orchestra, sub conducerea dirijorală a lui Tiberiu Soare. A mai concertat cu Filarmonica Piteşti la 1 decembrie 2011.
Radu Dunca este student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, participând la cursuri de măiestrie în ţară şi în străinătate. De mic a participat la concursuri şcolare câştigând numeroase premii. Ca solist, a colaborat cu filarmonicile din Satu Mare, Botoşani şi Cluj şi orchestra simfonică din Galaţi. Membru al Orchestrei Române de Tineret, Radu Dunca este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti.
Apreciată în ţară şi peste hotare, soprana Rodica Vică a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, aprofundându-şi studiile de master la aceeaşi universitate bucureşteană. Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat la 24 de ani, a susţinut recitaluri în străinătate, în Germania (la Stuttgart, Hamburg, Berlin), Japonia (Tokio). În ţară, cântă alături de dirijori de renume ca: Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Cristian Oroşanu, Cristian Brâncuşi, Florin Totan. A concertat la Opera Naţională, Opera din Timişoara, Orchestra Naţională Radio, filarmonicile din Târgovişte, Ploieşti. A câştigat premii la concursurile din ţară (Cluj-Napoca şi Bucureşti) şi din străinătate, fiind bursieră la Graz (Austria). Îndrăgita soprană a mai concertat la filarmonica piteşteană în 28 noiembrie 2013.
Dirijorul Gabriel Bebeşelea a absolvit Liceul de Artă din Sibiu şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, la clasa profesorului Petre Sbârcea, şi masterul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu. A susţinut concerte cu filarmonicile din Sibiu, Satu Mare, Chişinău, Bucureşti, orchestrele academiei pe care a absolvit-o, Orchestra Naţională de Tineret, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi ş. a.
Din 2009 este asistent al cursului internaţional de orchestră al Academiei „Icon Arts” şi dirijor al Ansamblului de muzică contemporană cu acelaşi nume, ansamblu alături de care a concertat în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Un an mai târziu a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional de Dirijat „Jeunesses Musicales” de la Bucureşti. În prima jumătate a anului 2011 obţine o bursă la una dintre cele mai mari orchestre ale lumii, Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. Începând cu stagiunea 2013-2014, este dirijor principal la Filarmonica Sibiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea