Consilierul local PDL Mihail Tudor, acuzat de Tudor Pendiuc de discurs politic

# Joi a fost adoptat  Bugetul municipiului Piteşti pe 2014. Anul acesta vorbim de sume record! Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro) preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014. Şedinţa a fost, ca de obicei, şi un prilej de înţepături politice.
Consiliul Local Piteşti a aprobat, săptămâna trecută, în şedinţă ordinară, proiectul de buget pentru anul în curs al municipiului Piteşti. Este cel mai mare buget pe care Piteştiul l-a avut până acum,  cu 452,5 milioane lei (peste 100 de milioane de euro)  preconizate a fi obţinute şi  cheltuite în 2014.
Un important procent din sumă va fi constituit, şi anul acesta, din fondurile europene (aproximativ 150 milioane lei) ce urmează a fi atrase la bugetul local, în baza unor proiecte locale. Municipalitatea se bazează pe venituri proprii (cca. 200 milioane lei), în mare parte constituite din impozite şi taxe locale, pe subvenţii, venituri din vânzări şi concesiuni sau închirieri şi  transferuri.
Cheltuilile prevăzute în bugetul local se împart astfel: cheltuieli de personal - 117 milioane lei; ordine publică -  5,5 milioane lei; învăţământ - 107,7 milioane lei, sănătate - 2,8 milioane lei, cultură, religie şi recreere - 22,6 milioane; asistenţă socială - 14,5 milioane; locuinţe şi dezvoltare locală - 24 milioane lei; cheltuielile legate de transport - 25,6 milioane lei sunt; energie - 23 milioane.
Bugetul de investiţii al municipiului Piteşti propus pentru 2014 se ridică la 193 milioane lei. Anul acesta, în Piteşti va fi implementat şi un proiect cu finanţare europeană de regenerare urbană care prevede reabilitarea a 40 de hectare de străzi, spaţii verzi, alei şi parcări, începând din Războieni şi până în Calea Bucureşti.
Printre proiectele prevăzute aici se mai numără reabilitarea şi modernizarea a Şcolii Nr. 19 din Găvana (19,8 milioane lei), reabilitarea Colegiului Naţional “I.C. Brătianu” (aproape 9 milioane lei), modernizarea Parcului Ştrand (7 milioane lei), reabilitarea şi modernizarea Grădinii Zoologice (150.000 lei), amenajarea bazei de agrement din Trivale (800.000 lei), amenajarea unei piste de jogging la Stadionul “Nicolae Dobrin” (100.000 lei), noi izvoare de apă potabilă (500.000 lei). Alte proiecte de investiţii vizează realizarea centrului cultural multifuncţional (sediu al Filarmonicii Piteşti), realizarea de centrale termice de cartier şi demararea lucrărilor la pasajului rutier aerian de la Podul Viilor .

Consilierul local PDL Mihail Tudor,  acuzat de primar de discurs politic

Consilierul local PDL Mihail Tudor a luat cuvântul  înainte de supunerea la vot a proiectului de buget şi a adus în discuţie nevoia de investiţii în reţeaua  de termoficare a Piteştiului, explicând că prioritare ar fi trebuit să fie modernizarea CET Nord, anveloparea termică a cât mai multor locuinţe şi investiţiile în centrale cu cogenerare: „Toate acestea trebuie avute în vedere pentru că pot aduce economii pe viitor. Avem un buget mare, dar îmi exprim nemulţumirea că unele lucruri nu se fac sau sunt lucruri care nu ar trebui făcute acum”, a explicat Mihail Tudor.
În replică, primarul Tudor Pendiuc i-a atras atenţia consilierului PDL că  toate aspectele semnalate de acesta puteau fi ridicate în timpul şedinţelor pe comisii, nu în şedinţa de consiliu local. 
“Este un discurs politic! Pot fi făcute centrale cu cogenerare şi prin parteneriat public–privat: avem  10 milioane de lei la fondul de rezervă de unde pot fi cofinanţate astfel de proiecte, inclusiv pentru reabilitarea reţelelor secundare de termoficare”, a replicat primarul Tudor Pendiuc.
De precizat că grupul PDL a votat, totuşi,  pentru acest buget al municipiului.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea