Laureatul concursului „George Enescu” şi vioara Stradivarius, în 13 februarie, la Filarmonică

După concertul simfonic din 6 februarie, Filarmonica Piteşti organizează, în 13 februarie a. c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul recital al lunii. Susţinut de laureatul concursului internaţional „George Enescu”, Antal Zalai, şi de pianistul Jozsef Balog. În program: G. Gershwin - T. Huillet - „Rapsodia albastră”, Keith Jarret - „Elegie pentru vioară şi pian”, G. Gershwin - J. Heifetz - „Trei preludii”, H. Provost - „Intermezzo”, K. Weill - J. Heifetz - „Mack the Krife”, M. Ponce - J. Heifetz - „Estrellita”, F. Vale - „Ao pe da fogueira”, W. Kroll - „Banjo and Friddle”, G. Gershwin - I. Frolov - „Porgy and Bess Fantasia”.

Antal Zalai este unul dintre cei mai interesanţi şi expresivi artişti de pe scena muzicală internaţională. Născut în 1981 la Budapesta, Antal a dovedit un talent muzical excepţional.  La 11 ani a interpretat „Concertul pentru vioară în La major” de Mozart, acompaniat de Franz Liszt Chamber Orchestra.
Cântă în mod frecvent cu orchestre din: Germania, Franţa, Anglia, Rusia, Ungaria, Mexic. În ciuda vârstei, repertoriul său concertistic depăşeşte 25 de lucrări de la Bach, Vivaldi la Nielsen, Haciaturian, Bartók şi Enescu. Violonistul maghiar cântă pe o vioară Stradivarius datată 1733. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în februarie 2011, susţinând un recital cameral, şi în februarie 2012, alături de orchestra simfonică.
Jozsef Balog a început studiul pianului la patru ani, îndrumat fiind de tatăl său. În 2001 a absolvit Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, iar în 2004 a obţinut diploma de pianist concertist. A câştigat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, concertând în ţări din America, Asia, Europa. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în februarie 2011, alături de violonistul Antal Zalai.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea