Theodor Stolojan: “Andrei Gerea ar fi trebuit lăsat să încheie capitolul Oltchim”

Prezent, vineri, la Piteşti, la o dezbatere interactivă pe tema alegerilor europarlamentare din 2014, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a profitat de ocazie şi a susţinut o conferinţa de presă la sediul organizaţiei judeţene a PDL unde a atins, printere altele, şi subiectul (atunci cald) schimbării lui Andrei Gerea din funcţia de ministru al Economiei.
“Gerea ar fi trebuit să fie lăsat să încheie capitolul Oltchim ( …) Este neplăcut pentru un investitor ca de fiecare dată când se așează la masa negocierilor să aibă în față alt  interlocutor”, a  precizat Theodor Stolojan, referindu-se la  semnalul  pe care schimbarea de la Ministerul Economiei  l-ar putea da potenţialilor cumpărători ai Oltchim.
Stolojan a vorbit şi despre necesitatea  continuării procesului  de privatizare a combinatului, chiar dacă, în actualul context, termenul pentru licitaţie - 31 martie -  ar putea fi depășit: „Ceea ce contează este să ducem procesul până la capăt”, a spus Theodor Stolojan.

Stolojan vrea un nou mandat în Parlamentul European

Europarlamentarul, ales pe listele PDL, face parte din Comisia pentru Probleme Economice și Monetare a Parlamentului European şi este decis să candideze pentru un nou mandat în Parlamentul European.
"La un moment dat mă gândeam să nu mai candidez, dar mă uitam la ce vine din urmă și am spus că trebuie să candidez în continuare. Sunt lucruri în Parlamentul European pentru care ți se cere experiență. Parlamentul European, spre deosebire de Parlamentul României, are comisii unde sunt oameni extrem de specializați pe problemele respective. Deci, dacă te duci ca o floricică acolo și te pune inginer în Comisia Juridică, sigur că nu-i nicio problemă, stai acolo liniştit cinci ani…", a mai spus Theodor Stolojan.

“Nu cred că cineva va mai îndrăzni vreodată să reducă salariile sau pensiile în România”

Europarlamentarul a făcut la Piteşti şi o radiografie a pieţei muncii.
"Ceea ce ne doare în România este creşterea economică ce nu produce locuri de muncă. Dacă ne uităm la numărul de salariaţi, batem pasul pe loc", a spus Stolojan explicând că România are  "o problemă serioasă cu povara fiscală pe forţa de muncă, ce nu încurajează sub nicio formă crearea de locuri de muncă (…). Ideea e de a reduce angajatorului, nu de a reduce de la angajat şi să-i rămână lui mai mulţi bani în buzunar, ci a rămâne mai mulţi bani angajatorului care să fie stimulat să creeze mai multe locuri de muncă. Până la urmă, această discuţie despre reducerea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale de fapt, în mod real, este o discuţie între a mări impozitele şi taxele pe consum, pe energie sau pe altceva şi a reduce aici, deoarece orice reducere făcută în zona asta înseamnă că dacă reduci cinci puncte procentuale la sănătate altcineva să vină să pună banii ăştia în bugetul sănătăţii. La pensii nu mai discut. România, din cauza problemei demografice, are poate cea mai proastă relaţie dintre numărul celor care muncesc şi numărul celor care sunt la pensie. Deci a reduce contribuţia pentru pensii cu cinci puncte procentuale înseamnă a aduce bani din altă parte la fondul de pensii, dacă nu vrei să reduci cumva pensiile, ceea ce nu cred că cineva afla la putere va mai îndrăzni vreodată să facă în România: să reducă salariile sau să reducă pensiile", a declarat Theodor Stolojan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea