Corul ARS NOVA - 40 de ani în slujba muzicii corale româneşti

# Dirijorul Gheorghe Gomoiu – 40 de ani de activitate corală.. Dirijorul Gheorghe Gomoiu – persoană contopită total în activitatea prestigiosului cor de cameră pe care l-a şi fondat - a fost felicitat de oficialităţile judeţului, alături de întreaga formaţie corală, pentru întreaga prestaţie, pentru dăruirea în promovarea şi creşterea muzicii corale şi pentru buna reprezentare a judeţului şi a întregii ţări la sute de concursuri şi festivaluri în ţară şi străinătate. Corul a fost creat în anul 1970 la iniţiativa profesorului călineştean, acesta fiind, de fapt, un produs marca Gheorghe Gomoiu. Sute de premii naţionale şi internaţionale au consacrat Corul de Cameră Ars Nova ca o elită a genului, supremaţie recunoscută la toate marile manifestări corale.
Vineri, 10 decembrie, ora 18.30, Corul de Cameră ARS NOVA al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş (dirijor fondator Gheorghe Gomoiu, dirijor: Gheorghiţă Stroe) a susţinut la Teatrul „Al. Davila” din Piteşti un regal de muzică corală cu ocazia împlinirii a 40 de ani în slujba muzicii corale româneşti.
Repertoriul interpretat a cuprins colinde, piese corale ale unor autori români, dar şi piese clasice: Colinde, Lângă leagăn (Nicolae Oancea), Am umblat pădurile (D.G. Kiriac), Cântecul miresei (Irina Odăgescu), De câte ori am vrut să-ţi spun (versuri: Corneliu Lamba, muzica: Gheorghe Gomoiu, aranjament: Constantin Arvinte, solişti: Andra Costea Bivol şi pr. Gheorghe Neacşu, la pian: Ileana Miron), Iac-aşa (prelucrare: Simeon Nicolescu), Bordeiaş, bordei, bordei! (Mircea Neagu), La  paloma (Sebastian de Yradier), Cielo Lindo (T. Guizar), Anachroniques, les Saltimbanques (armonizare: Jean Claude Outot), O, sole mio! (Eduardo di Capua, armonizare pentru cor: Mircea Neagu, la pian: Ileana Miron), Habanera, arie din opera Carmeni (Georges Bizet, solistă: Andra Costea Bivol, la pian: Ileana Miron), Halleluia (G.F. Händel), Stille Nacht, Heilige Nacht (Franz Gruber), iar în final Moş Crăciun (D.G. Kiriac) şi La mulţi Ani!.
Invitat de onoare a fost Corul „P.S. Faros Neon Modanion” din Halkidiki-Grecia (dirjor: Reveka Felekidu), care a interpretat piese corale amintind de tragediile greceşti din vechea Eladă.

Gheorghe Gomoiu: Ne-a făcut plăcere, de fiecare dată, să ne prezentăm ţara. Ars Nova a cântat în marile capitale ale Europei, în casa lui Bach, la Barcelona – 18 concerte, pe Acropole, în faţa muzeului Borodino, în Biserica ortodoxă din Roma, la Ambasada României din Grecia, la Istambul,  la Sankt Petersburg la Ermitaj, pe podul care traversează Vltava etc. Sunt încă în sală unii dintre fondatori, cei care în 1970 s-au adunat, alături de mine, să constituim un cor.
(S.V.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea