Preşedintele Sindicatului Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu, este... SF!

Cine a citit titlul, poate gândi că facem aluzie la veșnicele războaie (care, vorba lui Caragiale, țin de... câțiva ani) din sânul centrului universitar de la Pitești. Ei bine, nu este deloc adevărat. În Revista Nautilus a editurii  Nemira a apărut partea  a doua a  nuvelei Magalhaes 2519 - Vortexul. Cei interesati de răspunsuri la întrebări precum “Universul este mărginit sau nu?” sunt invitaţi la o lectură  SF semnată de preşedintele SLUP, Mircea Bărbuceanu.

Ce poate să scrie un fizician?

Ne spune chiar autorul: “Sunt multe idei bazate pe aspecte fizice reale, pe care personajele mele vi le vor aduce în atenţie. Vă vor arăta lumea în care trăim, aşa cum o văd eu, cu toate minunăţiile şi ciudăţeniile ei. Dacă vă place literatura SF (ce poate să scrie un fizician, hmmm!?), o găsiți la adresa: http://revistanautilus.ro/foileton/magalhaes-2519-vortexul-mircea-barbuceanu/
Mircea Bărbuceanu  le oferă  şi un  rezumat celor care au „sărit”  prima parte a nuvelei:
”La jumătatea celui de-al treilea mileniu, civilizaţia umană este extinsă în întregul Sistem Solar. Destinul acesteia este condus de oamenii de ştiinţă – reuniţi în Institutul Pytaghoras de pe satelitul Titan – împreună cu Ghildele Comerţului şi Resurselor. Tehnica transportului instantaneu prin transfer gravitaţional a permis extinderea Institutului pe satelitul Ka’hli al planetei Durga din Constelaţia Pleiadelor, leagănul umanităţii.
În urma acordului tuturor celor trei forţe conducătoare, este construită nava-planetoid Magellan. Pe 10 august 2519, la exact un mileniu de la celebra expediţie a lui Fernão de Magalhães, aceasta pleacă într-o lungă călătorie ce urmăreşte să stabilească dacă Universul este mărginit sau nu, mergând într-o singură direcţie. Expediţia intergalactică este condusă de fostul director al Institutului Pytaghoras, Karl Naghas. Primul transfer gravitaţional are ca destinaţie gaura neagră centrală a Galaxiei noastre, de la care urmează a se pompa energia necesară efectuării următorului transfer.
Poate raţiunea omenească să cerceteze însuşiri ale lucrurilor reale prin simplă gândire, fără ajutorul experienţei? La aceasta se poate răspunde, după părerea mea, scurt: în măsura în care propoziţiile matematicii se raportează la realitate, ele nu sunt sigure, iar în măsura în care sunt sigure, ele nu se raportează la realitate – Albert Einstein”
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea