Chinezii vor putea salva vinul de Ștefănești?

# INCDBH Ștefănești – dator peste 6 miliarde lei vechi la stat. Institutul de Vinuri de la Ștefănești renaște din propria cenușă în care l-au dus mulți alții dinainte. Prin urmare, actualul director, Constantin Tănăsescu (foto), a reușit să perfecteze o afacere de export a 3000 de sticle de vin roșu cu destinația China. Din motive mai mult sau mai puțin lesne de înțeles, vaporul încă nu a plecat cu încărcătura de Cabernet Sauvignon pe care au solicitat-o clienții din Orient și care nu este deloc nici ieftin și nici prea „tânăr”.
Afacerea ar urma să aducă în contul institutului cam 300 000 lei, bani cu care s-ar mai achita din multele datorii care s-au adunat în timp. Institutul din Ștefănești se află, în momentul de față, pe poziția 17 în topul datornicilor – top editat de Finanțele Argeș, cu restanțe de peste 6 miliarde lei vechi la nivelul lunii decembrie a anului trecut.  Constantin Tănăsescu, director executiv al Institutului din anul 2009, face eforturi disperate de a menține unitatea pe linia de plutire.
Constantin Tănăsescu: ”Lucrez de 25 ani în domeniul cercetării-dezvoltării; ca proiecte prioritare pentru următoarea perioadă avem: realizarea proiectului major privind refacerea și revitalizarea sectorului de producție și comercializare a materialului săditor-viticol, din categorii biologice superioare, prin reintroducerea pe piața națională a soiurilor autohtone consacrate pentru podgoria Ștefănești-Argeș și reorganizarea, retehnologizarea, modernizarea complexului de vinificație la standardele actuale, în vederea repoziționării brandului de Ștefănești acolo unde îi este locul.”  Până atunci, toată lumea e cu ochii pe chinezi...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea