Săptămâna trecută s-au desfășurat, la Pitești, Lucrările Adunării Eparhiale în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

#  Nicolescu, Tecău, Pendiuc, Georgescu, Boțârcă și mulți alții au fost prezenți # Printre participanți, prezențe exotice, inedite. Săptămâna trecută, în sala de conferințe a Hotelului Victoria din Pitești, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale. Participarea a fost una de excepție, dacă ținem cont de prezența președintelui C.J. Constantin Nicolescu, a vicelui Florin Tecău, a primarilor Tudor Pendiuc, Ion Georgescu,  Gheorghiță Boțârcă ș.a. Alături de aceștia, numeroase prezențe cel puțin exotice, dacă nu de-a dreptul ciudate: omul de afaceri Gheorghe Alecsei, consilierul județean Dorin Mărășoiu, viceprimarul Topoloveniului, Emilian Ene, fostul primar al Costeștiului, Dan Pavel și chiar fostul prefect Ion Cârstoiu. Ședința a fost precedată de o slujbă de tedium, oficiată în biserica Sfânta Vineri, la care au participat toți membrii Adunării Eparhiale.
Timp de două ore, prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Mass-media al Eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată pe parcursul anului 2013, în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional, relații bisericești și patrimonial. După prezentarea activităților desfășurate în toate sectoarele de activitate ale Eparhiei, cei prezenți au urmărit un program muzical inspirat din opera marelui poet Mihai Eminescu.
Chiriarhul Eparhiei a mulțumit celor direct implicați pentru activitatea desfășurată în aparatul administrativ, dar și membrilor mireni care au contribuit decisiv la realizările pe care biserica argeșeană le-a avut în anul 2013.
Î.P.S. Calinic: ”A fost o mare bucurie că anul 2013 s-a săvârșit cu pace și fără probleme de nerezolvat, având în vedere contextul și posibilitățile care sunt limitate. Mulțumim celor care s-au ostenit pentru lucrarea care le-a fost încredințată. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca anul 2014 să fie măcar ca cel trecut”
De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2013, amintind fiecare de implicarea personală pe care a avut-o în viața religioasă a Eparhiei.
În finalul acestui eveniment important din viața Eparhiei, Departamentul Mass-media al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a prezentat filmul "Șapte decenii de bucurie" în care a fost reliefată viața și activitatea Arhiepiscopului Calinic. Momentul a deschis seria manifestărilor pe care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului urmează să le organizeze în cursul anului 2014 legate de împlinirea biecuvântatei vârste de 70 de ani a ierarhului argeșean.
Lucian GHERGUȘ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea