Expoziție de pictură ”Nicolae Pătru” la Primăria Mioveni

# Expoziția va fi deschisă până pe data de 27 februarie. Joi,13 februarie, ora 16.00 la Mioveni a fost deschisă expoziția de pictură Nicolae Pătru de către viceprimarul orașului Aurel Costache, directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Sorin Mazilescu, Profesorul Costin Alexandrescu și Preotul Cosmin Bloju.
Artistul plastic Nicolae Pătru a urmat Școala Populară de Arte din Pitești.
Potrivit mărturisirilor sale, pictura l-a impresionat din fragedă existență, mai târziu ea devenind pentru Nicolae Pătru, oglinda unui destin asumat.
Expoziția itinerantă, a avut loc în luna decembrie la Pitești, în luna ianuarie la Curtea de Argeș,iar în luna februarie a ajuns în orașul Mioveni, aceasta fiind dorința pictorului Nicolae Pătru să expună în orașul nostru.
Picturile expuse prezintă obiceiurile și tradițiile românești care fie au dispărut sau sunt pe cale de dispariție.
Acestea au o tematică diversă, expoziția cuprinzând picturi de natură statică, portrete și autoportrete precum:
NOSTALGIE, AUTOPORTRET ”NICOLAE PĂTRU, GĂTEALA MIRESEI, IMAGINI DE TOAMNĂ, IARNA ÎN SAT, TÂRG DE RUSALII, ÎN SAT CU STEAUA, NOAPTEA LA NUNTĂ, OCUPAȚIILE ȘI LUPTELE DACILOR,ETC.
Lucrările lui Nicolae Pătru bucură privirea celor care iubesc acestă artă.
Nicolae Pătru a primit și o diplomă din partea orașului Mioveni, acesta fiind înmânată de către viceprimarul orașului Aurel Costache.
Expoziția va fi deschisă până pe data de 27 februarie în holul Primăriei orașului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea