Muzeul Golești, la Palatul Parlamentului

În perioada 10 – 28 februarie 2014, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti este reprezentat,  la Sala Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului din Bucureşti, în aproximativ 30 de lucrări ale pictorului contemporan Vitalie Butescu, în cadrul expoziţiei personale «Pete de culoare ». Membru al Uniunii Artiştilor Plastici, Vitalie Butescu, este un  pictor român născut în Republica Moldova, care a participat activ la expoziţiile bienale organizate de UAP. De asemenea, a expus şi în galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie, S.U.A., precum şi în muzee româneşti de artă contemporană din Bucureşti, Aiud şi Medgidia.
”Vitalie Butescu are 42 de ani şi chiar  dacă este atât de tânăr, este  un artist consacrat. Considerat un pictor al Balcicului, el este artistul care a redat cele mai spectaculoase imagini la momente ale zilei care dau cel mai puternic efect artistic. De remarcat, de asemenea,  că 30 din cele 150 de tablouri ale sale expuse la Palatul Parlamentului sunt dedicate Muzeului Goleşti, conacul Goleşti fiind prezentat în imagini de o copleşitoare valoare, tot datorită surprinderii efectului maxim al luminii, pentru că Vitalie Butescu este un pictor impresionist! Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii este, de altfel, locul în care Vitalie Butescu a promis să se întoarcă pentru a parcurge fiecare gospodărie în parte, hotărât să le redea artistic pe toate, în fiecare din cele patru anotimpuri. ”, a declarat  pentru Atitudine în Argeş, Filofteia Pally, directorul Muzeului VIticulturii ş Pomiculturii de la Goleşti.
Vernisajul expoziţiei personale "Pete de culoare", care cuprinde peste 270 de picturi în ulei, pânză şi acuarelă, semnate Vitalie Butescu şi, respectiv, Corneliu Drăgan – Târgovişte, a avut loc luni, 10 februarie, în prezenţa ambasadorilor Republicii Moldova şi Turciei. La eveniment, au mai participat reprezentanţi de prestigiu ai culturii româneşti, directori de muzee, critici de artă contemporană – Marius Tiţa şi Corneliu Ostahie - jurnalişti din mass-media naţională şi argeşeană, dar, mai ales, un numeros public avizat şi iubitor al picturii româneşti.
"Pictura lui Vitalie Butescu emană o căldură luminoasă, discretă care este, în acelaşi timp, atât a picturii, cât şi a autorului ei. Un farmec familiar, totuşi, greu de numit, rezidă în lucrări, un murmur vibrant care vorbeşte despre lumină şi efemer." , spune criticul de artă Alexandru Mircea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea