Ministerul Justiţiei pregăteşte desfiinţarea Judecătoriei şi Parchetului Topoloveni

# Deputatul Theodor Nicolescu: ”Am depus un amendament la proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiţiei în sensul păstrării Judecătoriei Topoloveni”. Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind desfiinţarea, de la 1 iunie 2014, a 30 de instanţe judecătoreşti împreună cu parchetele de pe lângă acestea. Autorii Proiectului de Lege consideră că măsurile adoptate în 2011, privind desfiinţarea a 12 instanţe şi parchetele de pe lângă acestea, au fost insuficiente, iar, în motivarea demersului legislativ, grupul de lucru care a elaborat Proiectul de Lege a avut în vedere faptul că există instanţe care în mod constant în perioada 2009 – 2012 au înregistrat un volum de activitate sub pragul de 5.000 de cauze.
Potrivit Proiectului de Lege, posturile din cadrul instanţelor şi parchetelor vizate de desfiinţare se transferă, cu prioritate, la instanţele şi parchetele care preiau competenţă teritorială a instanţelor şi parchetelor desfiinţate ori, în funcţie de necesităţi, la alte instanţe sau parchete. De asemenea, cauzele aflate pe rolul instanţelor/parchetelor vizate de desfiinţare ar urmă să se transmită începând cu dată de 1 mai 2014, către acele instanţe/parchete care preiau competenţă teritorială a instanţelor/ parchetelor desfiinţate. Pe lista judecătoriilor şi a parchetelor de pe lângă acestea care sunt vizate de desfiinţare se află şi Judecătoria Topoloveni din judeţul Argeş.
Deputatul liberal argeşean Theodor Nicolescu a depus un amendament la proiectul de lege, arătând necesitatea menţinerii Judecătoriei Topoloveni şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.
“Justiţia reprezintă un serviciu public care trebuie să rămână aproape de cetăţean, iar accesul la justiţie nu trebuie îngreunat în niciun fel. Judecătoria Topoloveni deserveşte astăzi 11 localităţi rurale de dimensiuni considerabile dar şi oraşul Topoloveni. Desfiinţarea Judecătoriei Toploveni şi a Parchetului aferent se poate constitui, pentru mulţi argeşeni, că obstacol în accesul la justiţie – ceea ce este inacceptabil, din punctul meu de vedere. Astăzi am depus un amendament la proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiţiei în sensul păstrării Judecătoriei Topoloveni. Sunt încrezător că motivele expuse de mine vor fi analizate iar amendamentul va fi acceptat!” a arătat deputatul argeşean, avocat Theodor Nicolescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea