Mult zgomot pentru nimic în cazul ANI vs. Nicolescu

# Constantin Nicolescu poate răsufla, deocamdată, uşurat,  dar numai până pe 7 martie, dată la care  ÎCCJ a stabilit judecarea recursului intr-un alt dosar al său. După trei săptămâni de scenarii venite din toate părţile privind candidaturile la viitoarele alegeri anticipate pentru şefia CJ, președintele executiv al PSD Argeș, Tudor Pendiuc, spune răspicat : “Nicolescu va rămâne preşedintele Consiliului Judeţean Argeş!”
Pendiuc şi-a motivat declaraţia prin inexistenţa în Statutul aleşilor locali a conflictului de interese ca o condiţie pentru încetarea mandatului preşedintelui CJ înainte de termen. Președintele executiv al PSD Argeș arată că, potrivit Statutului aleşilor locali, Nicolescu ar putea fi, eventual, sancţionat cu mustrare, avertisment, diminuarea indemnizaţiei sau eliberarea din funcţie,  dar asta în condiţii de abateri grave şi repetate. Dar, ca să se şi întâmple,  ar  trebui iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens. Ulterior, consilierii  judeţeni ar urma să se întrunească  în şedinţă extraordinară pentru o decizie. Chiar şi aşa, este foarte puţin probabil ca Nicolescu să fie demis, având în vedere  că PSD are cei mai mulţi consilieri judeţeni.
Tot Tudor Pendiuc a anunțat că secretarul general al județului, Viorica Răducanu, nu a întocmit raportul de încetare a mandatului lui Constantin Nicolescu, document solicitat de  prefectul de Argeş, Cristian Soare (până luni, 24 februarie). Viorica Răducanu a explicat într-un document înaintat Instituţiei Prefectului că  legea nu prevede încetarea de drept a mandatului  în situaţia unui conflict de interese.
Pe de altă parte, secretarul general al PSD Argeș, Florin Tecău (vicepreşedinte CJ Argeş) a anunţat că, dacă, totuşi, şi în aceste condiţii, prefectul va emite ordin pentru eliberarea lui Nicolescu din funcţia de preşedinte al CJ Argeş, va fi formulată o contestaţie, cu invocarea argumentelor menţionate anterior. 
Deocamdată, Constantin Nicolescu poate răsufla uşurat,  dar numai până pe 7 martie, dată la care  ÎCCJ a stabilit judecarea recursului intr-un alt dosar al său, cel care i-a adus  condamnarea la  3 ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea