Record de încasări la Săpata

# Datorită încasărilor record, bugetul primăriei este mai mare cu 25% față de anul precedent. Laurenţiu Micu este primarul care a demonstrat, prin perseverenţă şi ambiţie, că poate fi un exemplu pentru tinerii din ziua de azi. Edilul comunei și-a propus să realizeze maximul  de investiții posibil, pentru aducerea comunei Săpata la standarde europene. Deși este foarte tânăr și de puțin timp primar, a reușit, în anul 2013, să obțină încasări record din taxe și impozite. Este vorba de un grad de colectare de 93%, procent cu care primăria Săpata nu s-a mai întâlnit până în prezent. Cel mai mare procent până anul trecut a fost de 75%. Datorită încasărilor record, bugetul primăriei este mai mare cu 25% față de anul trecut.
Principalul obiectiv pentru comuna Săpata este alimentarea cu apă în satele Lipia și Găinușa, pe o distanță de 5 km, deservind un număr de peste 300 de gospodării. Totalul investiției se ridică la suma de 7 miliarde lei vechi.
Un alt obiectiv important  pentru Laurențiu Micu este realizarea de planuri parcelare pentru toată comuna, atât pe arabil cât și pentru forestier, pentru a încerca să clarifice problema de fond funciar, cunoscându-se la nivel de județ că Săpata este printre ultimele la capitolul acesta, punerile în posesie făcându-se aici, în trecut, cu dificultate și creând mari probleme.  Vor fi demarate numeroase proiecte, unul din el este proiectul pe Grupul de Acțiune Locală pentru achizițonarea unui utilaj care va deservi comunității la gospodărirea și deszăpezirea comunei.
Cu sprijinul O.M.V.PETROM se încearcă constuirea unui grup sanitar modern pentru școala gimnazială Găinușa,  având în vedere că nu exista un astfel de grup sanitar coresunzator  Vor fi reabilitate toate drumurile din comună odată cu încalzirea vremii. Se vor susține în continuare toate activitățile culturale, una din cele mai importante activități fiind tabăra de pictură religioasă pe sticlă “Icoana din sufletul copilului”. ”Sper,  și cu ajutorul consiliului județean și cu bani din propiul buget, să duc la bun sfârsit tot ce mi-am propus în acest an”, a declarat Laurențiu Micu, primarul comunei Săpata
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea