Bugetul local pentru anul 2014 al comunei Bradu vizează toate domeniile de investiţii

# Florin Frătică: ”Anul acesta nu ne-am mai bazat pe niciun fel de alte sume venite de la Guvern sau de la Ministerul de Finanţe”. Dacă, anul trecut, comuna Bradu a fost văduvită de investiţii mari din cauza arieratelor pe care le-a avut în urma proiectelor guvernamentale pentru care nu s-au mai primit finanţări, aşa cum susţine primarul Florin Frătică, anul acesta, proiectul de buget prevede investiţii în aproape toate domeniile, de la infrastructură și până la proiecte sociale.
Un prim proiect de modernizare şi îmfrumuseţare constă în amenajarea de trotuare şi canalizare de ape pluviale pe strada principală din comună, investiţie ce urmează să fie scoasă la licitaţie în perioada următoare.
La capitolul infrastructură, primarul Frătică ne-a spus că anul acesta va termina canalizarea din Geamăna şi, totodată, speră să înceapă şi proiectul de extindere a reţelei de canalizare ce se desfăşoară în parteneriat cu S.C. Apă Canal 2000 S.A.  În ce priveşte reţeaua de apă, anul acesta vor fi înlocuite conductele vechi, care pot pune sănătatea cetăţenilor în pericol.
Un alt domeniu care a fost luat în calcul pentru investiţii, anul acesta, de către administraţia locală din Bradu, este sănătatea. Acest proiect presupune extinderea şi reabilitarea dispensarului din comună, ce va fi legat printr-o pasarelă de primărie.
Tot anul acesta se mai are în vedere şi construirea unui centru de zi, de consiliere, pentru copiii cu probleme sociale care nu mai au părinţi sau întâmpină alte probleme şi sunt predispuşi la abandonul şcolar.
Şi tinerii din comuna Bradu au motive de bucurie, întrucât, anul acesta, se vor finaliza lucrările la baza sportivă şi, totodată, vor începe lucrările pentru construcţia şi amenajarea unei săli de forţă. ,,Vom avea mai multe investiţii anul acesta faţă de anul trecut. Cei de la Finanţe, anul trecut, ne-au obligat să achităm 34 de miliarde lei vechi firmelor la care aveam datorii pe diferite lucrări de investiţii ce au fost contractate în urma unor înţelegeri de finanţare cu Guvernul României. Noi, cum nu am mai primit aceşti bani promişi de la Guvern, am fost nevoiţi să achităm din bugetul local. Anul acesta nu ne-am mai bazat pe niciun fel de alte sume venite de la Guvern sau de la Ministerul de Finanţe şi ne-am făcut bugetul fără să avem impuneri din altă parte”, ne-a declarat Florin Frătică, primarul comunei Bradu.   L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea