Ion POPA, senator PNL de Argeş: ”Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să urgentăm construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu”

Președintele PNL Argeș, senatorul Iani Popa, a susținut, săptămâna trecută, în plenul senatului, o declarație cu privire la  necesitatea și importanța începerii neîntârziate a construcției autostrăzii Pitești-Sibiu. Iată conținutul acesteia: O să revin în atenţia dumneavoastră şi a colegilor senatori cu un subiect tratat cu un relativ dezinteres  de către Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, precum şi de către domnul prim-ministru Victor Ponta. Este un subiect care a stârnit adevărate „pasiuni” pe scena politică argeşeană şi mă refer, mai concret, la Autostrada Piteşti – Sibiu. Acest obiectiv este un proiect de care zona Pitești- Curtea de Argeş -Câmpulung Muscel depinde în vederea oportunităţilor de investiţii şi implicit crearea de locuri de muncă.
Tot mai mulţi politicieni îşi dau cu părerea despre acest proiect - dacă va fi sau nu făcută această autostradă - însă eu consider următorul fapt: este necesar ca lucrările la această autostradă să fie demarate într-un viitor cât mai apropiat și nu în 2016 sau 2020 !
Împreună cu colegii mei parlamentari am formulat numeroase întrebări pe acest subiect şi am solicitat domnului ministru Dan Şova să explice de ce este mai importantă construirea tronsonului de autostradă Bucureşti – Alexandria decât Piteşti – Sibiu, în condiţiile în care nu numai administraţia şi oamenii de afaceri din Curtea de Argeş,Pitești și Câmpulung Muscel cer acest lucru, dar însăşi Uzina Dacia Renault – cel mai mare constructor auto şi contributor la bugetul de stat din România – spune că depinde de existenţa acestei autostrăzi.
Domnul ministrul Dan Şova ar trebui să nu ignore acest proiect, să gândească şi să găsească soluţii pentru urgentarea construcţiei, pentru că beneficiile acestui proiect sunt mai importante pentru mandatul său de ministru decât micile proiecte de infrastructură cu iz electoral pe care le are în vedere. Din nou asistăm la iniţierea proiectelor/programelor după criteriul importanţei baronilor în Guvern, nu în interesul cetăţeanului.
Reprezentând argeşeni care au votat sau nu USL, ca senator liberal mă simt obligat  să am un punct de vedere ferm şi nu pot trece cu vederea această metodă de „campanie electorală” implementată de unii baroni cu influenţă pe lângă premierul Victor Ponta.
Este foarte clar că declaraţiile făcute de o serie de manipulatori, ai scenei politice şi media,  cum că Renault ar putea pleca din România au stârnit panică, mai ales printre angajaţii uzinei. Declaraţiile făcute pur în scop electoral nu mai prind la populaţie şi  trebuie ca noi, politicienii, să venim cu soluţii concrete.
În acest sens fac un apel tuturor parlamentarilor de Argeş, Vâlcea şi Sibiu, fie ei de la PNL, PSD, PDL sau de la alte partide, să întreprindă demersuri în această direcţie. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să urgentăm construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, obiectiv care contribuie la atragerea de fonduri la bugetul de stat, la crearea de locuri de muncă şi care deschide posibilitatea de potenţiale investiţii în diverse domenii din zonă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea