Tiberiu Soare şi Ars Ventus, joi, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 13 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic extraordinar al lunii, cu pagini muzicale compuse de W. A. Mozart şi E. Grieg. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Soare, clarinetistul Emil Vişenescu, oboistul Valentin Ghita, cornistul Petrea Gîscă şi fagotistul Ionuţ Mardare (membrii cvartetului Ars Ventus) vor interpreta Simfonia concertantă în Mi bemol major (Mozart) şi Suitele Peer Gynt nr. 1 şi nr. 2 (Grieg).
Format la clasa maeştrilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, Tiberiu Soare este dirijorul principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio Bucureşti. Pe lângă secţia dirijat orchestră a absolvit, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, şi interpretare muzicălă tubă. A concertat cu filarmonicile din: Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio. Fiecare apariţie a dirijorului Tiberiu Soare este un succes, aşa cum a fost şi în ianuarie 2009 la concertul de la Filarmonica Piteşti, dedicat maestrului Ludovic Bács.
Absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, clarinestul Emil Vişenescu este solist concertist al Filarmonicii „George Enescu” şi profesor la universitatea bucureşteană. Cu prestigioasa filarmonică a ţării a întreprins turnee în: Elveţia, Italia, Spania, Olanda, Grecia, Austria, Germania, Belgia, Japonia. De asemenea, a fost solist în concertele orchestrelor din ţară, precum şi la Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.
Petrea  Gîscă a absolvit,  ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu”  din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Din 1985 activează în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 - 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca,  Iaşi,  Constanţa,  Arad,  Tg.  Mureş, Satu Mare,  Bacău,  Botoşani,  Ploieşti,  Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti. De asemenea, a concertat în: Germania,  Spania,  Italia, Grecia,  Franţa,  Belgia, Olanda, Austria,  Elveţia, Coreea de Sud etc. Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din  Iaşi.
Valentin Ghita a urmat cursurile Liceului de muzica „Sigismund Toduţă”, ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A fost premiat la concursurile de specialitate şi a colaborat, ca solist, cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra Universităţii Naţionale de Muzică, Orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” şi filarmonicile din: Piteşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca. În prezent, este solist instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio şi doctor al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Ionuţ Mardare a absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Universitatea Naţională de Muzică Buucreşti. Artist instrumentist al Filarmonicii Piteşti, Ionuţ Mardare a câştigat numeroase premii la concursurile de fagot şi a susţinut recitaluri şi concerte cu filarmonicile din România.
Preţul unui bilet pentru concertul extraordinar este de 50 de lei, respectiv 30 de lei, în funcţie de categoria locului. Studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%, iar elevii de 75%.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea