Cătălin Bulf: ”PSD este un partid al «dinozaurilor» şi aceștia nu acceptă colaborarea cu alte specii umanoide.”

# Cătălin Bulf, președintele Partidului Mișcarea Populară – Pitești: Orice asociere cu PSD este toxică şi sortită eşecului. Cătălin Bulf este proaspăt numitul președinte al PMP filiala Pitești. Prieten cu președintele județean, Daniel Dragomir, cei doi oameni de afaceri au decis împreună să părăsească PDL, înjugându-se la o muncă destul de complicată, aceea de a construi, de la zero, în Argeș, o structură de partid.                                              
# De ce aţi ales  PMP, cât de mult vă regăsiţi în doctrina partidului  şi ce viitor vedeţi pentru formaţiunea politică  în care aţi intrat?
- Începeți frumos, știintific chiar. Sistemul politic modern este emoţional şi motivaţional. Iar România nu face excepţii. A se vedea alegerile din 2012. Dacă prin doctrină înțelegeți tentativa de a descoperi adaptări politice la condițiile economice și sociale nou create prin aderarea României la UE, atunci pot să vă spun, într-un cuvânt, că doctrina noastră este reindustralizarea. Marjăm pe creșterea veniturilor populației, nu pe mărirea bazei de impozitare. Diferențele dintre partidele de dreapta nu sunt doctrinare, precum bine știți, sunt umane.
# Ce rezultate estimaţi pentru PMP la europarlamentare?
- Vom trăi și vom vedea.
# V-aţi gândit să candidaţi la şefia CJ Argeş sau …. pe cine  va trimite PMP Argeş la alegerile anticipate pentru preşedinţia Consiliului  Judeţean Argeş?
- Noi suntem preocupati de o uniune a forțelor de dreapta. În acest sens, putem sprijini şi candidaţi ai altor formaţiuni surori. Este prematur să vă dau nume.
# Ca mulţi alţii, aţi părăsit PDL-ul. De ce aţi făcut-o?  Liderii democrat-liberali au convingerea că aceste plecări nu afectează PDL la rădăcină. Mizaţi pe contrariu?
- Noi mizăm sincer pe creşterea ambelor partide. Dorim să convingem cât mai mulţi votanţi să devină simpatizanţii noştri. Este evident acum, pentru toţi votanţii USL, că PSD-ul este un partid de tip feudal conservator, cu ţintă clară de a folosi votul popular în scopul conservării privilegiilor baronilor locali şi de partid. Sub masca social-democraţiei acest partid are un singur obiectiv: eliminarea democraţiei prin vot popular. În fapt, prin discursuri populiste, recunoaşterii simulate ale greutăţii traiului omului de rând, acest partid s-a insinuat ca "veşnic" apărator al cetăţeanului preţ de 30 zile, în campania electorală. Odată ajuns la putere, are un singur obiectiv: să distrugă ordinea existentă în stat prin ingerinţa politicului în economie şi  în justiţie, devenind un partid stat.
# Recent, aţi avut un mesaj dur la adresa lui Crin Antonescu. Cum comentaţi ultimele mişcări politice ale liderului liberal şi cine credeţi că are de profitat de pe urma războiului din fostul USL?
- Ceea ce ştie toată lumea, nu ştie Crin Antonescu. Orice asociere cu PSD este toxică şi sortită eşecului. Este un partid al dinozaurilor şi aceștia nu acceptă colaborarea cu alte specii umanoide. Asta trebuia să vadă Crin. Şi n-a vrut să vadă. Sper că s-a dumirit acum. Sper ca în final să profite cetăţeanul.
# Cum ar putea specula corect PMP tesiunile de la nivel central?
- Suntem un partid în construcţie. Nu vrem să speculăm.Vrem să creăm un nou suflu politic. Şi acest suflu se numeste reindustrializare.
# Ce variante de alianţe puternice vedeţi pentru viitorul apropiat?
- După europarlamentare, când aspiraţiile vor fi în procente, nu în orgolii, sper să putem construi cu adevărat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea