Trio Musica Viv, în concert, la Filarmonica Piteşti

După două concerte extraordinare, Filarmonica Piteşti organizează, joi, 20 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de L. V. Beethoven şi J. Sibelius. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul filarmonicii Tiberiu Oprea, pianista Andreea Butnaru, violonistul Răzvan Hamza şi violoncelistul Florin Mitrea (membrii Ansambului Trio Musica Viva) vor interpreta „Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră” (L. V. Beethoven) şi „Suita pentru orchestră Pelléas et Mélisande”.
Trioul Musica Viva s-a înfiinţat în 2006, la iniţiativa pianistei Andreea Butnaru. An de an, în componenţe diferite, ansamblul i-a celebrat pe muzicienii români şi din străinătate, proiectul bucurându-se de susţinerea unor personalităţi marcante ale vieţii muzicale.
Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia, Japonia, având apariţii la posturile de radio şi televiziune. 
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, violoncelistul Florin Mitrea a întreprins turnee, în afara României, în Spania, Italia, Germania, Japonia, repurtând succes şi câştigând premii importante. Are înregistrări la radio atât în recitalurile camerale, cât şi în concertele simfonice. Solist instrumentist, Florin Mitrea este şef partidă la Orchestra Naţională Radio Bucureşti.
Născut în România, violonistul Răzvan Hamza a absolvit Universitatea de Muzică din Aachen și Universitatea „Johannes Gutenberg” din Mainz. A  urmat cursuri de măiestrie, desăvârşindu-şi studiile muzicale printr-o bursă la Universitatea din Indiana (SUA).  Este laureatul concursurilor de vioară din mai multe ţări europene. A fost solist al orchestrelor din Köln, Dusseldorf, Essen, Bonn. Din 2002 este concertmaestru al Filarmonicii de Stat din din Kassel.
Trio Musica Viva a mai fost prezent în recitaluri la Filarmonica Piteşti, în 2009, în lunile martie şi octombrie. Este pentru prima oară când concertează alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Tiberiu Oprea.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, dirijat orchestră la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind totodată şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, Andre Parfenov (Germania), Mirabela Dina, Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, interpretează alături de artişti vocali de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Doina Scripcaru, Claudia Măru-Hanghiuc, Otilia Rădulescu-Ipek (Turcia) ş.a.
Preţul unui bilet este este de 20 de lei, respectiv 15 lei, în funcţie de categoria locului. Studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%, iar elevii de 75%.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea