Iniţiativă legislativă semnată de deputatul Cătălin Teodorescu

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, 10 martie, în plen, opt propuneri legislative, printre care se numără şi cea care prevede încetarea mandatului pentru aleşii locali în cazul condamnării acestora, indiferent dacă este vorba de o condamnare definitivă sau cu suspendare. Propunerea legislativă privind modificarea legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali iniţiată de parlamentari PDL şi independenţi prevede încetarea mandatului consilierilor locali sau judeţeni, primarilor sau al preşedinţilor consiliilor judeţene în toate situaţiile în care au intervenit condamnări definitive pentru săvârşirea de infracţiuni intenţionate, indiferent dacă acestea se execută sau nu în regim de detenţie.  
De asemenea, Camera Deputaţilor a adoptat tacit o altă propunere a unor democrat-liberali şi a unor independenţi referitoare la modificarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, care prevede suspendarea din funcţie a consilierilor judeţeni sau locali, primarilor sau a preşedinţilor de consilii judeţene în condiţiile arestării preventive sau a condamnării acestora.
Amendamente  Legea nr. 215/2001 administraţiei publice locale
- “Mandatul de consilier local se suspendă de drept în cazul în care acesta a fost arestat preventiv ori a fost condamnat, pentru o infracţiune intenţionată sau pentru o infracţiune de serviciu ori în legătură cu serviciul şi când aceasta a fost săvârşită din culpă, chiar dacă condamnarea nu este definitivă. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului.” 
- “Mandatul primarului se suspendă de drept în cazul în care acesta a fost arestat preventiv ori a fost condamnat, pentru o infracţiune intenţionată sau pentru o infracţiune de serviciu ori în legătură cu serviciul şi când aceasta a fost săvârşită din culpă, chiar  dacă condamnarea nu este definitivă. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului.”
Amendament Legea 393/2004 privind statutul alesilor locali:
- Mandatul consilierilor locali ori judeţeni, primarilor sau al preşedinţilor consiliilor judeţene ar trebui să înceteze în toate situaţiile în care au intervenit condamnări definitive pentru săvârşirea de infracţiuni intenţionate, indiferent dacă acestea se execută sau nu în regim de detenţie.
Camera Deputaţilor este primul for sesizat - în contextul în care termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit. Senatul este cameră decizională în cazul acestor initiative.

Refuzul PNL de a semna moțiunea de cenzură inițiată de către PDL este prețul plătit de Crin Antonescu pentru a-și păstra oamenii în funcții în teritoriu

Programul guvernului Victor Ponta este susținut de PNL. Faptul că PNL nu a semnat moțiunea de cenzură inițiată de PDL la adresa Guvernului Ponta 3 dezvăluie ipocrizia de care dă dovadă  Crin Antonescu. Atacă din vorbe PSD, dar bate palma cu PSD pentru privilegii.
Lipsa participării la o moțiune de cenzură este prețul pe care Antonescu îl plătește pentru a-și păstra oamenii pe funcții în teritoriu. Cu alte cuvinte, PNL îl lasă nesancționat pe Ponta pentru programul său populist doar de dragul unor funcții în teritoriu care să îi garanteze în continuare accesul la resurse.
Crin Antonescu dă dovadă, din nou, de un comportament duplicitar, rușinos și ipocrit.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea