,,Treizeci de ani în salopetă” – o carte inedită, cu un autor inedit - lansată la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Săptămâna trecută, joi, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş a avut loc lansarea cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, o carte autobiografică ce reliefează viaţa sau destinul unui om simplu ce a muncit în credinţă şi a reuşit, după treizeci de ani de muncă în salopetă, să poată spune că este un om împlinit, cu o famile fericită şi cu o gospodărie modestă. Mecanicul auto, Dan Dumitra,  acum autorul cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, în acest volum povesteşte viaţa şi traseul destinului său, care nu a fost aşa cum îl vedea în copilărie.
,,Ideea de a scrie această carte mi-a venit în urmă cu câţiva ani, când, îmbrăcat la patru ace, pentru a merge la o nuntă, câinele meu credincios s-a repezit să mă muşte. L-am strigat. După voce, m-a recunoscut şi s-a gudurat la picioarele mele, dând vesel din coadă. Atunci, mi-am dat seama, că, îmbrăcat în costum, câinele nu m-a recunoscut. Trecuseră treizeci de ani în care nu mă dezbrăcasem de salopetă. În toţi aceşti ani, rupsesem zeci de salopete, în timp ce câteve costume, stăteau aproape noi, la naftalină, în şifonier. Acest lucru se datora şi faptului că părinţii mei, oameni modeşti şi muncitori, mă educaseră în spiritul muncii şi al cinstei”, spune Dan Dumitra în prima parte a cărţii sale, cuvânt înainte. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea