Tupeu... de șanț! Romii din Costești au încercat să bage în insolvență 10 primării!

# Firmele acestora, cercetate de Finanțe pentru posibilă evaziune fiscală. Primăriile Recea, Buzoești, Băiculești, Negrași, Teiu, Recea, Tigveni, Cepari, Băbana și Mălureni sunt vinovate, în fața romilor din Costești, că nu le-au achitat acestora facturi însumând zeci de miliarde lei vechi. Firmele romilor din Costești au facturat primăriilor menționate lucrări ce se ridică la sume amețitoare, sume imposibil de suportat, în cazul unor primării sărace din punct de vedere al bugetului anual. Așa încât pe rolul Tribunalului Comercial Argeș au apărut 12 procese. În toate, firmele romilor cer insolvența acestor primării.

Primarul comunei Băbana: ”Nici dacă asfaltez drumurile din comună nu mă costă atât!”

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: ”Ei, romii, pot să ceară orice, chiar și luna de pe cer. Noi nu avem să le plătim nimic, pentru că în contractul semnat cu firma acestora am specificat clar, într-un paragraf: lucrările vor începe atunci când vor fi alocate sumele de la Consiliul Județean. Erau niște etape simple și de bun simț ce nu au fost respectate. Nu s-a dat niciodată un ordin de începere a lucrărilor. Ei s-au apucat de treabă fără să întrebe nimic pe nimeni. Trebuia facturată prima parte a lucrărilor, constituită o comisie de recepție, verificată fiecare etapă. Ei, nimic. Au lucrat trei zile și au venit cu factura de 60.000 de euro. Suma este peste orice suportabilitate. Nici dacă asfaltez drumurile din comună nu mă costă atât! Ascultați-mă ce vă spun: le-au luat banii avocații, ei nu au cum să câștige. Nu au respectat niște etape, nu au făcut mediere, nimic. Deja au pierdut la Tribunalul Comercial. Sunt însă șocat de ușurința cu care acești patroni din Costești se plimbă pe holurile Consiliului Județean. Eu nu pot să intru, mă ia secretarele la întrebări. Pe ei nu îi întreabă nimeni, asta înseamnă ce? Că au niște prieteni pe acolo? Eu chiar sunt contrariat de anumite aspecte…”
Tribunalul Comercial a respins, în data de 26 februarie, acțiunea înaintată de firma S.C. Venus Holdrung S.R.L. din Costești împotriva Primăriei Băbana. Se vede că, deși poartă nnume de planetă, astrele nu au fost favorabile firmei. S-ar putea însă ca numele să fie inspirat de la zeița frumuseții. Venus este numele roman al Afroditei, cea născută din spuma albă a mării… În fine (că de groase suntem sătui) nu putem decât să ne declarăm nelămuriți de evidențele electronice ale statului român privitoare la firma amintită. Pentru că Venus Holdrung, pe site-ul oficial al Finanțelor, nu arată nici un bilanț, nimic, deși este înființată în 2009. Interesant cum o firmă fără date financiare declarate poate emite facturi de 60.000 de euro…

Puzderia de firme aparținând romilor din Costești nu a reușit să impresioneze judecătorii Tribunalului Comercial

Cererile de insolvență depuse, în număr impresionant, de romii din Costești, au început, una câte una, să cadă… în șanț. Iată ce se întâmplă cu dosarele promovate de aceștia:

Dosar 1058/1259/2013 (conexat cu Dosarul 1219/1259/2013)
S.C. VULCAN MEGACONSTRUCT AG S.R.L.    - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI BUZOEŞTI, JUDEŢUL ARGEŞ - Debitor

Admite contestaţia formulată de către debitoarea Primăria Comunei Buzoeşti. Respinge cererile conexe de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva U.A.T. Primăria comunei Buzoieşti, cereri formulate de creditorii S.C. Vulcan Megaconstruct AG S.R.L, cu sediul în Costeşti, str.Primăverii, nr.12, camera 2, judeţul Argeş şi S.C. Vasi Drumconstruct AG S.R.L, cu sediul în Costeşti, str.Progresului, nr.74, judeţul Argeş . Cu recurs în termen de 10 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 13 februarie 2014, la Tribunalul Specializat Argeş.
Document: Hotarâre  181/2014  13.02.2014
***
Dosar 1060/1259/2013 (conexat cu Dosarul 1220/1259/2013)
S.C. VASI DRUMCONSTRUCT AG S.R.L.    - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI BĂICULEŞTI    - Debitor
SC EURO CONSTRUCT REGAL AG SRL    - Creditor

Solutia pe scurt: În temeiul art. 62, raportat la art. 109 din OUG nr. 46/2013; Respinge cererile conexe formulate de creditorii SC Vasi Drumconstruct AG SRL şi SC Euroconstruct Regal AG SRL , privind insolvenţa Primăriei Băiculeşti jud. Argeş. Dispune notificarea prezentei sentinţe unităţii administrativ-teritoriale şi creditorilor, pentru efectuarea menţiunii în registrul local al situaţiilor de insolvenţă a unităţilor administrativ-teritoriale, şi se afişează în extras la sediul tribunalului. Cu drept de recurs în 10 zile de la data comunicării. Recursul se depune la Tribunalul Specializat Argeş şi se judecă la Curtea de Apel Piteşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.01.2014, la sediul Tribunalul Specializat Argeş.
Document: Hotarâre  45/2014  16.01.2014
***
Dosar 1302/1259/2013
DENMAR IMPEX ROYAL S.R.L. - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI NEGRAŞI, JUDEŢUL ARGEŞ - Debitor

Solutia pe scurt: În temeiul art. 62 din OUG nr. 46/2013; Admite contestaţia formulată de Primăria Negraşi, jud. Argeş. Respinge cererea formulată de creditorul, privind insolvenţa unităţii administrativ-teritoriale Negraşi jud. Argeş. Dispune notificarea prezentei sentinţe unităţii administrativ-teritoriale şi creditorilor, pentru efectuarea menţiunii în registrul local al situaţiilor de insolvenţă a unităţilor administrativ-teritoriale, şi se afişează în extras la sediul tribunalului. Cu drept de recurs în 10 zile de la data comunicării. Recursul se depune la Tribunalul Specializat Argeş şi se judecă la Curtea de Apel Piteşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.02.2014, la sediul Tribunalul Specializat Argeş.
Document: Hotarâre  212/2014  24.02.2014
***
Dosar 1304/1259/2013
DENMAR IMPEX ROYAL S.R.L. - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI TEIU, JUDEŢUL ARGEŞ - Debitor

Solutia pe scurt: Respinge cererea creditorului împotriva debitorului. Cu apel în termen de 30 zile. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  108/2014  03.02.2014
***
Dosar 637/1259/2013
S.C. DENIS DAVIMETAL SRL    - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI MĂLURENI - Debitor

Solutia pe scurt: Respinge cererea de deschidere a procedurii insolvenţei. Cu drept de apel în termen de 30 zilede la comunicare. Pronunţată în şedinţă oublică azi 26.11.2013
Document: Hotarâre  1613/2013  26.11.2013
***
Dosar 790/1259/2013
S.C. VENUS HOLDRUNG SRL - Creditor
PRIMĂRIA COMUNEI BĂBANA, JUDEŢUL ARGEŞ - Debitor

Solutia pe scurt: Admite contestaţia. Respinge cererea de insolvenţă formulată de creditor. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 26 Februarie 2014
Document: Hotărâre  261/2014  26.02.2014

Cele câteva dosare încă nesoluționate nu vor aduce nicio surpriză. Toate cererile de insolvență înaintate de firmele săpătoare din Costești vor fi respinse. Pot urma însă alte procese, hotărârile definitive și irevocabile rămânând în apanajul instanțelor Curții de Apel. Dacă se va mai ajunge până acolo.
Între timp, surse de încredere ne-au dezvăluit că a început și contraofensiva. De ce? Pentru că se presupune că o parte din firmele romilor din Costești au fost înființate exclusiv pentru a emite facturile cu pricina, facturi pentru lucrări despre a căror mărime nu se știe mai nimic. Romii nu prea reușesc să demonstreze ce au lucrat, cât au lucrat, din ordinul cui au lucrat, unde au depozitat pământul excavat, cu ce a fost transportat acest pământ.  Se pare că anumiți oficiali au sesizat că unele din firmele respective nu funcționează tocmai ca un bun contribuabil. Vom reveni cu amănunte.
Material realizat de Alex SILVESTRU


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea