“Mi-am făcut bagajele, dar le-am desfăcut”

# În pragul  schimbărilor la şefia deconcentratelor, Florin Gardin, inspectorul general al ISJ Argeş pare relaxat.

# Vi s-a propus să treceţi la PSD ca să rămâneţi  pe funcţie la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş?
- Nu! În primul rând pentru că nu m-ar tenta aşa ceva şi nici nu cred că cineva din PSD Argeş ar îndrăzni să-mi facă o asemenea propunere, pentru că se ştie că sunt un liberal convins. Din 2003 am ales acest partid şi cu el voi rămâne. Asta nu înseamnă că nu pot avea relaţii  bune cu  reprezentanţii  altor partide şi cred că am demonstrat  deja acest lucru,  mai ales din calitatea mea de  consilier local, unde am avut relaţii foarte bune (şi nu doar acolo) cu colegii PSD-işti.  Iată că putem să ne respectăm reciproc şi, prin responsabilitate şi seriozitate, să facem împreună lucruri bune, chiar dacă unii sunt la putere, ceilalţi în opoziţie!
# La scurt timp după ruperea USL la nivel central, aţi declarat, pentru Atitudine în Argeş, că preşedinte PSD  Argeş, Tudor Pendiuc,  v-a spus să nu vă daţi demisia de la şefia ISJ Argeş, asta în condiţiile în care intenţiile anunţate de social-democraţii argeşeni erau de menţinere a uniunii la nivel local.  După toate schimbările survenite ulterior aţi mai întrevăzut posibilitatea rămânerii pe funcţie?
- Dacă domnul primar mi-a cerut acest lucru, şi îi mulţumesc pentru gestul pe care l-a făcut atunci, a fost, cred eu, pentru că a considerat că mi-am făcut treaba la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. În rest, rămânerea sau plecarea mea de la conducerea ISJ Argeş este un aspect  pe care nu pot să-l controlez. Dacă acolo sus se va decide să plecăm, vom pleca. Voi sta aici cât vor avea nevoie de mine, după care mă voi întoarce la catedră. Pot  garanta însă că nu plec din partid pentru o funcţie. Nu suntem legaţi de aceste funcţii, nu am avut concurs, am avut competenţe şi mă bucur că am  făcut bine ceea ce am făcut. Nu-mi pare rău dacă plec, pentru că plec de aici cu satisfacţia lucrului bine făcut, cu bucuria omului care şi-a făcut prieteni aici, inclusiv din PSD. Avem aici  12 inspectori PSD şi 12 de la  PNL, iar punctul forte a fost că am funcţionat  ca o echipă. La ISJ nu a contat niciodată că unul este de la un partid, celălalt de la altul, indiferent că a fost vorba de decizii profesionale sau de altă natură.
Ca echipă am avut  parteneriate foarte bune cu Instituţia  Prefectului, cu  CJ Argeş, cu Primăria Piteşti şi cu celelalte primării din judeţ,  cu Universitatea din Piteşti - unde  buna colaborare s-a văzut în rezultatele concrete pentru premierea cărora  în Argeş  au venit  doamna Ecaterina Andronescu, domnul Remus Pricopie şi doamna Mihaela Costoiu.  Ca echipă, am reuşit dublarea numărului de premii obţinute la nivel naţional – 161 -  şi nu sunt multe judeţe care se pot  lăuda cu aceste performanţe,  am luat diploma de excelenţă de la Edu Manager, situându-ne în primele patru judeţe la nivel naţional, la acelaşi nivel cu Iaşi, care este recunoscut ca un centru important…Şi lucrurile pe care le-am făcut bine ca echipă  sunt mult mai multe!
# Revenind la tensiunile momentului, aveţi  sau nu bagajele făcute?
- Mi-am făcut bagajele şi le-am desfăcut (râde). Aştept!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea