Angiograful, Transfăgărăşanul şi proiectul Molivişu – promisiunile făcute de Ponta la pachet cu Autostrada Piteşti-Sibiu

Chiar dacă neconcordanţa între declaraţiile ministrului Şova şi cele ale premierului Ponta a părut  uşor penibilă, Argeşul a primit totuşi asigurări că lucrările la Autostrada Piteşti-Sibiu, obiectivul care a scos în stardă sindicaliştii de la Dacia, vor fi realizate în perioada 2014 – 2020.

“O chestie politică între mine şi domnul Băsescu”

Victor Ponta a explicat că invocata concurenţa între Piteşti-Sibiu, Comarnic-Braşov a fost, de fapt,  o minciună. „Am avut discuţii şi cu administratorii uzinei de la Mioveni, şi cu primarul, am  reiterat care sunt proiectele majore de infrastructură care privesc judeţul Argeş. Am vrut să luăm din nou punct cu punct ce trebuie să facem din punct de vedere guvernamental pentru judeţ în perioada următoare. Am discutat clar cu reprezentanţii Dacia Mioveni despre faptul că legislaţia fiscală rămâne neschimbată, că trendul pozitiv pe care l-au dat la începutul anului, va fi susţinut în continuare prin programul RABLA, că în acordul de parteneriat cu UE, pe care îl semnăm în perioada următoare, vor fi prevăzute programe pentru creşterea competitivităţii, nu în raport cu alţi producători din Europa, ci cu uzine ale lor din afara Europei.
Referitor la autostradă le-am explicat că e mai mult o chestie politică între mine şi domnul Băsescu, care, în 15 ani, nu a făcut niciun kilometru de autostradă, iar la bătrâneţe l-a apucat dragostea de autostrăzi. Le-am spus că în 2015 începem lucrările pe baza celor două studii de fezabilitate şi că toată autostrada Piteşti - Sibiu va fi realizată din programarea 2014 - 2020. Am explicat că povestea cu concurenţa între Piteşti-Sibiu, Comarnic-Braşov, este o minciună, Comarnic - Braşov nu se realizează din bani europeni, iar autostrada se face din banii europeni şi sper ca în 2020 sau mai repede, domnul Băsescu, care nu a făcut nici un km de autostradă, să meargă cu Duster-ul domniei sale spre pensie. Nu există un singur tronson. (…) Există bucata Piteşti - Curtea de Argeş şi o să-i spun domnului Şova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog.

Iar promisiunile au continuat cu alte câteva obiective…

La întâlnirea cu  oamenii de afaceri argeşeni şi cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, Victor Ponta a mai promis că Guvernul va aloca fonduri pentru achiziţionarea unui angiograf cu care să fie dotat Spitalul Judeţean de Urgență Argeş şi a dat asigurări că alte câteva proiecte importante pentru Argeş vor fi sprijinite şi urgentate de către noul Guvern. Ponta a promis că va încerca să găsească soluţii financiare  pentru a face Transfăgărăşanul practicabil şi iarna, prin montarea de copertine împotriva avalanşelor. Premierul a mai anunţat că în şedinţa de miercuri a Guvernului va fi promovată o ordonanţă care va permite demararea proiectului Molivişu. Câteva hectare de teren  vor fi scoase din circuitul forestier, astfel încât în zonă să se poată face defrişări pentru amenajarea unor obiective turistice. La pachet cu promisiunile ce vizează viitoarea staţiune Molivişu au venit şi altele privind acordarea de garanţii guvernamentale pentru comunele Brădet, Arefu şi Ciofrângeni în vederea accesării unor credite pentru dezvoltarea de facilităţi turistice. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea