Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Vineri, Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş a fost gazda unui dublu eveniment editorial propus de Editura Tracus Arte. Astfel, au fost lansate două cărţi de proză: “Stăpânul spaimei”, de Cornel Ivanciuc şi “Viaţa pe bază de abonament”, de Ioan Matei. ,,Stăpânul spaimei” este epopeea a şase generaţii de căutători, care investighează prin intermediul unui sofisticat instrumentar cultural, urmele unei stirpe aproape dispărute, cu origini pierdute în negurile timpului, călăuzită de biblioteci călătoare, care apar periodic în diverse locuri. Întâmplările personale ale căutătorilor se intersectează cu cele majore ale omenirii, în câteva locaţii cheie, printre care Ada Kaleh, o Atlantida sui-generis. Cititorul va fi introdus într-un captivant truvai, va participa la bătălii terestre şi navale şi va fi martorul uluit al unor fapte exemplare, istorisite de o Seherezadă autohtonă, care face ca trama romanului să aducă aminte de cele 1001 de nopţi.
Cornel Ivanciuc a debutat în anul 1999, cu volumul de proză ”Cartea cuceririlor”, premiat de Uniunea Scriitorilor din România. ”Cartea cuceririlor” a fost tradusă în limba cehă și este în curs de apariție la Editura “Dauphin” din Praga.
,,Viaţa pe bază de abonament” de Ioan Matei cuprinde şase proze şi un scenariu pentru un scurt metraj de ficţiune, totul precedat de o prefaţă semnată de Horia Gârbea şi prezentat de Alex Ştefănescu.
Ioan Matei s-a născut în 1960, în Habic, Jud. Mureş, a absolvit Universitatea Bucureşti şi a lucrat în presă până în anul 2007. A fost redactor, şef secţie şi redactor şef adjunct la Zig-Zag (1990-1996), a scris apoi pentru revista Privirea si suplimentele acesteia Aristocrat, Ambient, Arsenal , a publicat în cotidianul Ora, în revistele Oameni în top, Cultura, Luceafărul . Între 2001 şi 2007 a activat ca freelancer la Budapesta, de unde a transmis corespondenţe pentru TVR, Realitatea tv, Antena1, din 2005 până în 2007 fiind corespondent şi publicist-comentator pentru cotidianul Adevărul. Din anul 2008 conduce Biroul Cultură Scrisă, Biblioteci din cadrul Ministerului Culturii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea