Salariaţii de la Casa Argeşeană, păcăliţi să-şi dea demisiile?

În articolul “Restaurantul Casa Argeșeană a fost închis... pentru renovare”, publicat într-un număr anterior al ziarului nostru, Atitudine în Argeş arăta că motivul cel mai probabil pentru închiderea localului este, nu renovarea, ci datoriile acumulate de unitate în ultimii ani.
Restaurantul aparținând omului de afaceri Daniel Otobâcu a funcționat într-un spațiu proprietate a Căilor Ferate Române, CFR fiind, de altfel, creditorul care a şi cerut intrarea în faliment a SC Casa Argeşeană, pentru neplata chiriei.  “Nu este vorba decât despre 200 de milioane lei vechi,  debite restante ce provin de la nişte penalităţi acumulate în decurs de cca. un an, pentru întârzieri la plata chiriei către S.N.T.F.C.  C.F.R. CĂLĂTORI, proprietarul imobilului,  pentru spaţiul în care funcţionează  Casa Argeşeană. Între timp, noi am şi compensat cu lucrările efectuate acolo, de exemplu, la acoperiş, care a fost modernizat, şi nu numai, pentru că, aşa cum se ştie, la preluare, spaţiul era un jaf. La momentul acesta, situaţia  este rezolvată. Urmează ca, în mai, să prezentăm încheierea şi să stingem conflictul”, explica, în urmă cu trei săptămâni, pentru Atitudine în Argeş, Daniel Otobâcu.

O săptămână mai târziu, ușile restaurantului au fost încuiate, pe motiv... renovare, aşa cum scrie negru pe alb pe uşa localului şi cum însuşi patronul  Casei Argeşene a explicat pentru a linişti apele: “Nu este vorba decât despre o renovare, nimic altceva. Şi nu are legătură cu CFR. Din 2006, de când am deschis şi până acum, în fiecare primăvară facem astfel de lucrări. Intenţionăm să introducem servicii noi şi să modernizăm restaurantul”.

Otobîcu s-ar fi spălat pe mâini în stilu-i caracteristic

Imediat după publicarea articolului, au apărut şi reacţii la explicaţiile puţin plauzibile ale lui Daniel Otobâcu, reacţii care  dezvăluie amănunte din culisele închiderii restaurantului. Potrivit acestora,  salariaţii Casei Argeşene ar fi fost păcăliţi să-şi dea demisiile după ce li s-a promis că vor fi încadraţi pe o nouă firmă a  afaceristului piteştean. Iată  ce se arată, printre altele, în comentariul amintit:
“CFR a cerut falimentul pentru că cei ce erau chiriaşi – fam. Otobâcu - nu mai plătiseră chiria de 800 euro/luna, de cel puţin doi ani de zile,  pentru că,  vezi Doamne, se aflau în reorganizare, dar reorganizarea nu înseamnă să nu plăteşti chiria, utilităţile şi salariaţii, inclusiv ce trebuie plătit la stat pentru salariaţi. Oameni buni, ştiţi ce au putut fi în stare aceşti MINCINOŞI să facă personalului??? Au convins toţi salariaţii să-şi dea demisia, că urmează să facă altă firma şi că-i vor angaja pe cealaltă firmă!!! Auziţi până unde au putut merge aceste persoane fără pic de frică de Dumnezeu. Plus că nu au avertizat personalul că urmează să rămână fără slujbe decât de pe o zi pe alta, pentru că dacă le-ar fi spus, nu mai putea face mişcarea INTELIGENŢĂ cu DEMISIILE angajaţilor. Oricum, angajaţii nu puteau beneficia de şomaj pentru că NETREBNICII nu achitaseră contribuţiile sociale de foarte multă vreme (…). RENOVEAZĂ??? Sigur că da!!! Mergeţi până la fosta Casă Argeşeană şi uitaţi-vă pe geam să vedeţi ce au putut să facă aceşti VANDALI: au spart tot, faianţă, gresie, grupuri sanitare, bar, şemineu, etc, în ideea că dacă vor veni alţii să desfăşoare o activitate asemănătoare (…)

The End Casa Argeşeană

Nici vorbă de renovare! Deşi Daniel Otobîcu a susţinuit sus şi tare că e vorba de o renovare, pe site-ul casaargeseana.ro, omul de afaceri se contrazice spectaculos. Iată mesajul familiei Otobîcu:
„The End Casa Argeşeană (Prundu) Încheierea unui ciclu şi tranziţia spre un nou început!!!
Restaurantul  Casa Argeşeană, respectiv familia Otobîcu doreşte să mulţumească tuturor clienţilor care  au avut încredere în serviciile  noastre şi împreună cu ei am reuşit să facem un punct de referinţă în oraşul  Piteşti. Restaurantul Casa Argeşeană a încercat să fie  un loc emblematic pentru oraşul nostru, preparatele culinare fiind printre cele mai bune din oraşul nostru!!! În cel mai scurt timp vă vom anunţa şi aştepta în noua locaţie, pentru că dvs ne obligaţi să continuăm pe acest drum al învingătorilor!!! Casa Argeşeană a demonstrat  că a fost şi va fi în «pole position» pentru că  suntem prea iubiţi de oamenii modeşti, simpli, cinstiţi şi fără un gram  de invidie!!! Mulţumim pe această cale şi celor care ne vorbesc de rău, pentru că fără aceşti oameni minunaţi nu am fi exista nici noi”
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea