PMP la egalitate cu PDL în sondaje

Un sondaj CSCI realizat în perioada 20 – 24 martie a.c. dă ca favorită pentru alegerile europarlamentare Alianţa PSD - PC - UNPR, cu 42%, urmată de PNL (15%). PDL şi PMP ar obţine câte 10% din voturi, iar UDMR 7 procente, cu menţiunea că, dintre cei chestionaţi, doar 41% au exprimat o opţiune de vot şi şi-au manifestat intenţia de a se prezenţa la urne, după cum explică reprezentanţii PMP Argeş.
“Pentru alegerile prezidenţiale, sondajul oferă 3 variante iar în toate trei candidatul PSD, Victor Ponta ar obţine cele mai multe voturi. Este al treilea sondaj de opinie făcut public în această lună care confirmă faptul că PMP are în jur de 10% în preferinţele alegătorilor. Primul sondaj a fost cel realizat de IRES şi dat publicităţii pe 1 martie, în care PMP avea 10% intenţie de vot. Apoi a fost un sondaj INSCOP, făcut la comanda ziarului Adevărul în perioada 27 februarie – 4 martie şi dat publicităţii pe 10-11 martie, în care PMP are 9,1% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare. Iar acum apare al treilea sondaj, făcut de CSCI, în care PMP are 10%. Este vorba de sondaje realizate de institute diferite, care lucrează cu clienţi diferiţi şi totate confirmă faptul că PMP are o ascensiune spectaculoasă în preferinţele alegătorilor. PMP este singurul partid de dreapta care creşte în sondajele de opinie. Această creştere a început la sfârşitul lunii ianuarie, odată cu adeziunea la partid a unui grup de 15 parlamentari în frunte cu Elena Udrea şi cu intensificarea comunicării publice a partidului. De asemenea, PMP s-a afirmat ca partid – partener al preşedintelui Traian Băsescu, singurul de acest fel de pe scena politică, iar acest lucru a contribuit la consolidarea sprijinului pentru PMP în rândurile simpatizanţilor preşedintelui României.”, spun reprezentanţii PMP Argeş.

“În acelaşi timp, celelalte partide de dreapta – PNL şi PDL – au scăzut în sondajele de opinie. PNL a coborât la 15% în sondajul CSCI (avea 20% în ianuarie, conform INSCOP), iar PDL a coborât spre 10% în sondajul CSCI (de la 17% în ianuarie, tot conform INSCOP). Noi considerăm că electoratul a taxat aceste partide pentru lipsa unui mesaj clar de opoziţie, pentru complicitatea cu guvernul Ponta şi pentru lipsa unei oferte politice înnoite”, a precizat Cătălin Bulf.

“PMP are cea mai performantă listă la eurparlamentare, în timp ce pe celelalte liste mustesc nepotismele și oamenii învechiți”

Majoritatea partidelor şi-au depus deja listele pentru alegerile europene. La PNL, lista este deschisă, în ordine, de Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Ţurcanu, Claudia Benchescu. La PSD, lista începe cu Corina Creţu şi continuă cu Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Sorin Moisă, Victor Boştinaru, Ciprian Tănăsescu. PMP a depus o listă în care, pe primele 5 locuri se află Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu şi Daniel Funeriu. “PMP a dovedit că se poate face o listă curată și performantă pentru europarlamentare. Mai mult, a dovedit că poate apela pentru desemnare la cea mai democrată formă de alegere și a reușit să pună accent pe preferințele membrilor săi.”, mai spun reprezentanţii PMP

“Proiectele fantasmagorice ale lui Florin Tecău”

Conducerea PMP Argeş explică: “Iată ce viseaza CJ-ul: construcţia de fabrici de procesare a legumelor şi fructelor – 400.000 euro; realizarea unui observator astronomic în Făgăraş – 15.000.000 euro; construcţia unei săli polivalente în Piteşti – 8.000.000 euro; pârtii de schi în Lereşti – 5.000.000 euro; construirea de staţiuni în zona montană şi pârtii de schi, precum şi dezvoltarea infrastructurii de turism, inclusiv pe Transfăgărăşan – circa 1.000.000.000 euro; dezvoltarea de reţele de mare viteză – 50.000.000 euro; alimentare cu apă platforma Cotmeana – 50.000.000 euro; construcţie drum expres Piteşti – Slatina – 100.000.000 euro; dezvoltarea industriei (parcuri industriale) – 230.000.000 euro; reabilitarea monumentelor istorice – 30.000.000 euro; realizarea unui complex energetic (producere de energie din resurse regenerabile în Lereşti, Ciofrângeni, Albeştii de Argeş, Arefu, Ştefăneşti – 230.000.000 euro; reabilitarea spitalelor – 15.000.000 euro; realizarea unui centru judeţean de prelucrare şi procesare a produselor agricole – 1.000.000 euro; construcţia de noi spaţii de depozitare şi logistică a produselor agroalimentare – 1.500.000 euro; construcţia de noi sere legumicole – 500.000 euro; refacerea bazinului pomicol Argeş – 4.000.000 euro; înfiinţarea unui centru teritorial de colectare şi prelucrare fructe şi legume – 2.500.000 euro“
“Sunt sume istorice anunţate de Consiliul Judeteţean. Pentru observatorul astronomic sunt alocaţi 15 milioane de euro şi o sumă infinit mai mică pentru agricultură. Cu toţi aceşti bani se puteau construi două Arpechimuri. Ei au construit trei ţepe la Poienari în care au pus alegătorii”, a declarat Cătălin Bulf, preşedintele PMP Piteşti.

Vizita lui Ponta în Argeş

“Este foarte clar că Victor Ponta are un interes personal în judeţul Argeş, deoarece vine aşa de des pentru a o susţine pe Daciana Sârbu Ponta, soţia sa, pentru alegerile europarlamentare. Mai mult de atât Ponta pregăteşte o regiune autonomă maghiară după ce a spus la Piteşti că ne putem organiza şi noi într-o regiune. Dacă ne face nouă o regiune, să le poată face şi ungurilor”,  a declarat Cătălin Bulf.

Numirea noului prefect

Liderul PMP Piteşti l-a felicitat pentrzu numire  pe noul prefect. “Îl felicit pe noul prefect pentru numire şi mai ales mă bucur că avem un prefect cu doctoratul luat pe bune. Eu cred că Pendiuc s-a opus numirii lui Mihai Oprescu drept prefect, deoarece are doctoratul luat o dată cu Ponta”, a precizat Cătălin Bulf.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea