Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeş a dat startul festivalului „Reuniunea de primăvară a corurilor din județul Argeș”

Vineri seară, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” a avut loc „Reuniunea de primăvară a corurilor din județul Argeș”, ediţia 2014, festival organizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. La această competiţie a corurilor din judeţul Argeş, în prima etapă desfăşurată în Cetatea Basarabilor, au participat 6 coruri: Corul Orfeu, Corul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”, Corul Seminarului Teologic Curtea de Argeș, Corul Gelu Ciuculescu, al Şcolii nr.6, Corul Şcolii Gimnaziale nr.1 Corbeni și Corul Liceului Brătianu.
A doua etapă a festivalului „Reuniunea de primăvară a corurilor din județul Argeș” ediţia 2014, a avut loc duminică, la Casa de Cultură ,,Pr. Ion Ionescu”, din Topoloveni unde au participat 4 coruri: Corul Kids, din Mioveni, Corul Preoţesc Valea Dîmbovnicului, din Rociu, Corala Fantasia, din Bascov, şi Corul Pr. Ion Ionescu din Topoloveni.  Această manifestare culturală urmăreşte atragerea şi stimularea unor noi formaţii corale, precum şi revitalizarea activităţii corale din instituţiile şcolare şi culturale din judeţ.

Vernisaj Corneliu Drăgan la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeş

Începând de săptămâna trecută, joi, 27 martie, Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeş va găzdui, timp de o lună, creaţiile renumitului pictor Corneliu Drăgan, Membru Internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham. Vernisajul se va desfăşura sub genericul ,,Peisaje Acuarelate” şi va cuprinde 55 de lucrări în acuarelă. Un lot de 21 de lucrări, face parte din proiectul ,,Târgoviştea din inima mea” – susţinut de Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România împreună cu Primăria Municipiului Târgovişte.
,,Este o onoare pentru noi să îl avem alături pe renumitul pictor Corneliu Drăgan din Târgovişte, pictor foarte cunoscut în ţară şi în străinătate. E un vernisaj de elită, cu oameni buni, cu oameni care iubesc cultura”, ne-a declarat Simona Hirică, directoarea Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeş.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea