În sfîrşit, autorităţile se implică. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism a primit sediu nou de la Primăria Piteşti

Spectacolul caritabil “Inimi deschise”, care a avut loc la Bascov, în favoarea copiilor care suferă de autism, s-a dovedit a fi un real succes. Aproape 5.000 de lei s-au strîns în urma campaniei umanitare, bani care vor fi folosiţi de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş pentru a ajuta micuţii care suferă de această afecţiune, micuţi care beneficiază de terapie în centrul APCA din Piteşti. De altfel, autorităţile locale s-au implicat în această campanie şi au confirmat faptul că centrul APCA se va muta cît de curînd, dintr-o clădire închiriată, într-un spaţiu nou, pus la dispoziţie de primăria municipiului Piteşti. Este

o dorinţă, de mult exprimată, a zecilor de părinţi care fac parte din această asociaţie iar vestea că au primit un spaţiu unde să-şi desfăşoare activitatea i-a emoţionat pînă la lacrimii. “Spaţiul pe care îl avem acum este bun dar este mult prea mic pentru cei 21 de copii care fac terapie aici. Aveam nevoie de un spaţiu mai mare, de un spaţiu pe care să-l putem dota aşa cum trebuie, de un spaţiu unde aceşti copii să se simtă ca acasă şi să-şi facă terapia în condiţii normale”, a declarat Andreea Badea, preşedinte APCA Argeş.

 

Emilia Ghinescu, apel la înţelegere pentru copii cu autism

Şi, după această veste, a urmat spectacolul caritabil de la Bascov. Artişti de renume au urcat pe scena Casei de Cultură “Adriana Trandafir” şi au făcut apel către spectatorii prezenţi să ajute micuţii care suferă de autism. Johnny Bădulescu, Doina Argeşului, Doina Bascovului, George Nedelea, Daniela Bărbuceanu, Ana Maria Cîrstina, Nicu Ion Tony, Neluţu Bucur, Daniela Cernea şi Emilia Ghinescu au reuşit să transforme evenimentul într-un spectacol de excepţie. “Mulțumim din suflet tuturor partenerilor, în special Antena 1 Piteşti, Primăriei Bascov, Casei de Cultură ''Adriana Trandafir'', soliştilor prezenţi în seara spectacolului, doamnei Emilia Ghinescu pentru implicarea în acest proiect, donatorilor, care au înțeles cât de importante sunt serviciile pentru copiii cu autism și integrarea lor în școală, şi care s-au implicat cu generozitate în această campanie. Această inițiativă este un exemplu foarte bun, care ilustrează puterea pe care o au oamenii când se mobilizează pentru o nevoie a membrilor comunității lor,” a declarat Andreea Badea, Presedintele Asociației Parintilor Copiilor cu Autism – Arges.

Copiii din centrul APCA au nevoie de noi

Cei 21 de copii care fac terapie în centrul APCA Argeş au în continuare nevoie de ajutor. Toţi cei care doresc să aducă un zîmbet pe feţele acestor micuţi o pot face cu ajutorul formularelor 230 prin care redirecţionează impozitul anual de 2% către Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş. Orice sumă contează pentru aceşti copii dar şi pentru părinţii lor. Cît priveşte destinaţia banilor care s-au strîns în urma concertului caritabil de la Bascov, cei 4.500 de lei vor fi folosiţi în perioada 12 – 13 aprilie pentru  WORKSHOP-ul - Terapia 3C-COORDONARE, CONCENTRARE, CONŞTIENTIZARE, sub îndrumarea personală a d-lui Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii de lucru, specială pentru copiii cu AUTISM. Costul acestor cursuri de formare pentru aplicarea terapiei 3C, se ridica la aproximativ 3.000-3.500 lei, iar restul banilor vor fi folositi pentru achizitionarea materialelor necesare continuarii terapiei 3C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea