Cei mai buni olimpici la Informatică, Latină şi Tehnologie sunt, în aceste zile, la Piteşti

# Ministerul Educaţiei vrea să îi stimuleaze pe aceşti copii cu premii… de nimic # Cei mai buni dintre olimpici vor primi de la Ministerul Educației Naționale  premii a căror valoare este cuprinsă între 50 şi 110 lei. Autorităţile judeţene  pun umărul să mai dreagă un pic situaţia. În perioada 4 - 11 aprilie, Piteștiul găzduieşte  trei olimpiade naționale - Olimpiada Națională de Informatică, Olimpiada Națională de Limbi Clasice și Olimpiada Națională de Mecanică Astfel – posibile  cu  sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, Prefecturii, Primăriei Piteşti, Primăriei Mioveni şi Primăriei Topoloveni.
“Este o situaţie unică pentru un judeţ să fie gazda unor competiţii de acest nivel, în acelaşi timp. Este un privilegiu şi o onoare să fim parteneri principali, alături de celelalte instituţii, în organizarea cât mai bună a celor trei olimpide, de Limbi Clasice, Informatică şi Mecanică. Acest lucru statuează şi mai clar poziţia Argeşului în drumul său ascensional spre performanţă şi excelenţă“, a declarat preşedintele interimar al CJ Argeş, Florin Tecău (foto).
Eforturile  CJ pentru susţinerea acestui eveniment nu sunt numai de natură organizatorică ci şi de motivare a participanţilor, mai ales că Ministerul Educaţiei  a alocat pentru  cei mai buni dintre olimpici primi premii a căror valoare este cuprinsă între… 50 şi 110 lei. Mai mult, cuantumul per elev alocat de MEN pentru cazare, transport este unul derizoriu: 55 lei
Consiliul judeţean  Argeş  li primăriile implicare vor rotunji un pic sumele, însă chiar şi aşa, cifrele nu vor fi pe măsura  performanţelor olimpicilor.
Dar cum  Ministrul Remus Pricopie este aşteptat în Argeş să le înmâneze câştigătorilor premiile, poate că elevii  se vor  mulţumi cu onoarea pe care înaltul demnitar le-o va face şi vor uita de  premii!
Cum vor pune autorităţile locale şi judeţene umărul  să dreagă situaţia? Astfel: premiile acordate de Primăria Piteşti pentru elevii vor fi: 300 lei - locul I, 200 lei - locul II, 100 lei - locul III şi menţiune - 50 lei, iar Primăria  Mioveni nu doar că va oferi  la rândul ei premii câştigătorilor Olimpiadei de mecanică, dar le va pune la dispoziţie olimpicilor care au în itinerariu vizitarea Uzinei Dacia, şi o masă gratuită.

Programul Olimpiadelor

# Olimpiada Naţională de Informatică (liceu) - 4-9 aprilie 2014  - 309  participanţi
Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 4 aprilie, în sala Teatrului „Alexandru Davila”  din Piteşti. Probele de concurs s-au  desfăşurat în zilele de 5 şi 6 aprilie în centrele de concurs de la Colegiul National „Ion C. Brătianu” Piteşti, Colegiul National „Al. Odobescu” Piteşti şi Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Piteşti, iar în data de 8 aprilie va avea loc barajul în urma căruia se va constitui lotul lărgit pentru participarea la Olimpiada Internaţională.
Festivitatea de premiere  va avea loc în data de 7 aprilie, orele 14,30, în Aula Magna a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti.
# Olimpiada Naţională de Limbi Clasice (Greaca veche şi Latina) - 5-8 aprilie 2014 -247  participanţi
Festivitatea de deschidere  s-a ţinut sâmbătă, la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti. Probele de concurs s-au  desfăşurat în zilele de 5 şi 6 aprilie în centrul de concurs de la Colegiul National „Zinca Golescu” Piteşti, iar festivitatea de premiere  va avea loc în data de 7 aprilie, orele 17.00, înAula Magna  a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti.
# Olimpiada Naţională la disciplinele din aria curriculară tehnologii -  domeniul mecanică - 7-12 aprilie 2014 - (79  participanţi)
Festivitatea de deschidere  va avea loc pe  8 aprilie, la  orele 17,00,  în Aula Magna  a Universităţii „Constantin Brâncoveanu”  din Piteşti. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 9 şi 11 aprilie în centrele de concurs  de la Liceul Tehnologic „Astra” Piteşti şi Liceul Tehnologic Construcții de Maşini Mioveni, festivitatea de premiere urmând să aibă loc în data de 11 aprilie, orele 18.00, în sala de spectacole a  Centrului Cultural Educativ Mioveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea