Teme principale conferinţa de presă a PMP Argeș

• Prezentare membrii PMP Argeș. În cadrul conferinței de presă a PMP Argeș au fost prezentați noi membri ai organizației județene. Alături de președintele PMP Pitești, Cătălin Bulf au participat la conferința de presă Vergina Chirițescu, vicepreședinte PMP Argeș- specialist în atragerea fondurilor europene, cercetător științific, doctor în economie și doctor în zootehnie, Lavinia Teodorescu, vicepereședinte al organizației de Tineret a PMP-absolvent de Sociologie cu  nota zece și cu master în Psihologia Reurselor Umane și Andrei Tudor, secretar general al PMP Argeș- specialist în piața bancară, absolvent cu 10 cu un master în Drept.
• Acciza la carburanţi. Președintele PMP Pitești Cătălin Bulf a atacat decizia iresponsabilă a Guvernului Ponta de a impune acciza la carburanți. “În ciuda avertismentelor noastre şi ale mediului de afaceri şi ignorând opoziţia majorităţii românilor, Victor Ponta a introdus cu cinism acciza suplimentară de 7 eurocenţi la combustibili. Premierul Victor Ponta, care din 1 aprilie şi-a câştigat porecla de “Victor Pompa”, a hotărât că obligaţiile lui faţă de baronii locali sunt mai importante decât interesele cetăţenilor. În schimb, salariul mediu în România este azi de 394 euro, adică de peste 5 ori mai mic decât în Germania (2.054 euro/ lună) şi Austria (2.114 euro/ lună) şi de aproape 5 ori mai mic decât în Franţa (1.896 euro/ lună). Românii plătesc mai mult la benzină şi motorină decât nemţii, austriecii sau francezii, însă câştigă de 5 ori mai puţin. Asta le-a adus guvernul Ponta cetăţenilor”, a arătat Cătălin Bulf. 
Poziția PMP este că acciza suplimentară va avea un efect de bulgăre de zăpadă în economie: preţul carburanţilor a crescut, urmează creşterea preţurilor produselor şi serviciilor. Calculele economiştilor arată că fiecare român va scoate din buzunar în medie 4 milioane de lei în 2014 pentru a plăti acciza lui Ponta. Românii vor plăti în curând mai mult pentru legume şi fructe, pentru carne, pentru lactate, pentru biletele de tren şi de autobuz.
Nu există explicaţii clare privind destinaţia banilor obţinuţi din creşterea accizei. Premierul se contrazice cu propriul său ministru de finanţe în această privinţă. Victor Ponta spune că vor fi folosiţi pentru autostrăzi, iar ministrul Ioana Petrescu vorbeşte de plata pensiilor şi a salariilor.
Realitatea este că banii vor ajunge la baronii PSD, constituind un supliment binevenit la bugetele pentru găleţi, ulei, făină, zahăr, fasole, conserve etc. de care au nevoie în campania electorală.
Cinismul PSD e completat de faptul că acciza este introdusă în aceeaşi zi în care au loc şi scumpirea cu 2% a gazelor naturale pentru populaţie. Dintr-o singură lovitură, Guvernul Ponta afectează nivelul de trai a 20 de milioane de români.
Acciza de 7 eurocenţi nu era necesară. Există bani în plus la bugetul de stat, de care însă Victor Ponta nu vrea să se atingă, preferând să încarce facturile populaţiei. Doar la Ministerul Dezvoltării al d-lui Liviu Dragnea s-au alocat în plus 1,2 miliarde RON anul acesta pentru programe care pot fi finanţate prin fonduri europene (Modernizarea satului românesc, Regenerare urbană şi Infrastructură judeţeană).
Contestăm măsurile de compensare anunţate de Guvern şi venite în paralel cu introducerea accizei de 7 eurocenţi drept incorecte, discriminatorii. De ce sunt protejaţi de efectul majorării accizei doar transportatorii şi nu toţi şoferii? Doar pentru că – aşa cum a avertizat mediul de afaceri şi cum a spus şi PMP – transportatorii ar putea muta parţial alimentarea cu benzină şi motorină în alte ţări? Cu ce sunt vinovaţi românii simpli care nu se pot duce în Ungaria sau Bulgaria ca să-şi facă plinul pentru rezervoare?
În plus, măsura ar implica o birocraţie şi costuri uriaşe şi, bineînţeles, ar însemna că vor ajunge mai puţini bani la buget, fapt cu care FMI a anunţat deja că nu este de acord.

• Minciuna ministrului Daniel Constantin. Vicepreşedintele PMP Argeş, Vergina Chiriţescu a precizat că în ultimele zile, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că au apărut 60.000 de ferme de exploataţii agricole, fapt cât e poate de fals. În fapt pentru instalarea tinerilor fermieri suma a fost redusă la jumătate. “A spus ministrul agriculturii, care culmea îi mai reprezintă pe piteşteni, că va susţine fermele mici. Nu este adevărat, au redus la jumătate sumele pentru tinerii fermieri. Oare cum îi sprijină? Ceea ce a pus pe hârtie nu reflectă realitatea, iar programele, PNDR-ul de anul acesta sunt copy-paste de anul trecut”, a declarat Vergina Chiriţescu.

•    Pendiuc este o toxină. Preşedintele PMP Piteşti a taxat încă o dată atitudinea primarului Tudor Penndiuc, care nu face nimic pentru piteşteni. “Pendiuc a avut un singur proiect pentru municipiu şi i-a reuşit, cum să transforme Piteştiul într-o comună. Tudor Pendiuc este o toxină pentru acest municipiu şi după ce vom scăpa de toxină oraşul va arăta altfel”, a precizat Cătălin Bulf.
Departamentul de Comunicare al PMP Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea