Consilierii PNL s-au opus ferm prelungirii contractului pentru autobuzele din Pitești

# Radu Perianu: Menționăm că există probleme de legalitate și în ceea ce privește contractul inițial, consilieri locali din legislaturile anterioare dând explicații la DNA... Având în vedere discuțiile legate de prelungirea contractului de asociere în participațiune încheiat între S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. și Asocierea S.C. CNCD S.A. - S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A. și poziția unor mijloace de informare în masă, dorim să ne exprimăm punctul de vedere în legătură cu situația creată.
În data de 27 martie 2014, în sedința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Pitești pe ordinea de zi a ședinței a fost inclus proiectul de hotărâre  privind iminenta punere în dificultate a serviciului public local de transport și validarea unui acord formal. Votul consilierilor municipali PNL a fost ÎMPOTRIVĂ, noi contestând legalitatea acestui proiect.
Astfel, legislația românească (Legea nr. 51/2006) și europeană (Regulamentul nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului) nu permit prelungirea contractelor de asociere în participațiune.
Din acest motiv, Comisia Juridică a Consiliului Local, au dat, în unanimitate, aviz negativ unui proiect de hotărâre similar care a fost pe ordinea de zi a sedinței din luna februarie (de altfel, nici un consilier municipal de profesie jurist nu a votat această hotărâre).
Avizul Comisiei Juridice pentru același proiect de hotărăre introdus cu cinci minute înainte de începerea ședinței nu a existat, din lipsă de cvorum (au lipsit cei doi consilieri PSD).
Invocarea de către conducerea Primăriei Pitești a situației de urgență este neserioasă, în termeni juridici situație de urgență însemnînd calamitate naturală, război sau alte situații excepționale și nu amânarea fără motiv a rezolvării acestei probleme.
Menționăm că există probleme de legalitate și în ceea ce privește contractul inițial, consilieri locali din legislaturile anterioare dând explicații la DNA referitor la acest contract și la modul cum s-a acordat subvenția corespunzătoare.
Noi considerăm că rezolvarea acestei probleme era extrem de simplă, dacă conducerea Primăriei Pitești ar fi început demersurile pentru achiziționarea unor noi autobuze în urmă cu doi ani.
Adresăm această întrebare conducerii S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. și conducerii Primăriei Pitești. Care sunt motivele amânării până în ultimul moment a unei soluții și de ce rezolvarea problemei transportului local în Pitești a presupus existența unui vot al unor consilieri locali care i-ar putea aduce în fața procurorilor DNA? Mai precizăm că există o adresă din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației, ce nu a fost adusă la cunoștința tuturor consilierilor, care precizează fără echivoc, că aceste contracte nu pot fi prelungite.
Legat de neparticiparea consilierilor locali ai PNL la ședința extraordinară  convocată în aceeași zi, precizăm că după ce președintele de ședință a declarat închisă ședința ordinară, nu am părăsit imediat sala de ședință, având discuții cu ceilalți colegi referitor la acest subiect. Noi nu am fost convocați pentru această ședință, nu a existat o ordine de zi și materiale de ședință în formă scrisă. Ne întrebăm de ce nu am fost convocați telefonic la acestă ședință. S-a temut cineva de punctele noastre de vedere?
La final, dorim să îi asigurăm pe piteșteni de deplina noastră implicare în problemele comunității locale. Vom susține orice proiect de hotărâre care respectă cerințele de legalitate, oportunitate și este în interesul cetățenilor. Pentru noi, respectarea legii nu este un moft. Nu noi suntem răspunzători de problemele trasportului local de călători în municipiul Pitești, ci aceia care, cu bună știință, au amânat până în ultimul moment, rezolvarea acestei probleme. Ne exprimăm speranța ca demersurile pentru achiziționarea unor noi autobuze se vor finaliza cât mai rapid.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea