Deputatul PNL Theodor Nicolescu: ”PSD blochează în continuare intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere”

”Nerespectarea promisiunilor asumate în faţa cetăţenilor şi a angajamentelor din programul de guvernare asumate în faţa Parlamentului a devenit regula zilei pentru Partidul Social Democrat.
Ultimul exemplu este refuzul deputaţilor PSD din şedinţa de marţi, 1 aprilie, a.c. a Camerei Deputaţilor, de a accepta solicitarea PNL ca Proiectul de Lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere aflat pe punctul 21 pe ordinea de zi să fie trecut pe poziţia a 5-a, pentru a permite dezbaterea şi adoptarea lui în regim de urgenţă.
Prin această decizie, PSD a blocat încă o dată şansa cetăţenilor de a-şi intabula gratuit aceste terenuri, aşa cum deputaţii acestui partid au ţinut în sertarul Comisiei juridice din care fac parte, raportul de adoptare a Proiectului, refuzând să-l pună în discuţia plenului Camerei Deputaţilor. Prin acest proiect iniţiat şi susţinut de PNL, au fost identificate sursele de finanţare care să asigure gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, măsură care va contribui la finalizarea cadastrului agricol naţional. Iniţiativa liberală reprezintă astfel un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole si forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces.
Îi asigur pe alegători că PNL va face toate eforturile în Camera Deputaţilor pentru ca acest proiect să fie discutat şi adoptat săptămâna viitoare, pentru a pune în aplicare intabularea gratuită a terenurilor agricole şi foestiere, unul dintre angajamentele majore asumate de USL în faţa cetăţenilor”, a declarat deputatul  Theodor Nicolescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea