Deputatul Gerea reușește, din nou, să fie penibil

# Acesta se mândrește  cu o nouă victorie: proiectul privind minimalizarea Holocaustului. Un comunicat de presă venit pe adresa redacției a reușit să …minimalizeze orice altă activitate, pentru întregul colectiv. În material, domnul deputat PNL de Argeș, Andrei Gerea, ne face cunoscută cea mai recentă victorie a sa: ”Proiectul privind minimalizarea Holocaustului a fost aprobat de Senat”. Nebunie totală, se explică acolo ce se poate face și ce nu, cum sunt  pedepsele, ce se consideră a fi discriminare. Ei bine, noi, redacția ATITUDINE ÎN ARGEȘ, ne-am simțit, în acel moment, discriminați! Discriminați pentru că

domnul deputat a câștigat alegerile vorbind despre locuri de muncă, despre Arpechim, despre județ. Nu despre Holocaust. Discriminați pentru că, timp de patru luni, în Guvernul Ponta am avut doi miniștri, pe Andrei Gerea și pe Daniel Constantin, și nu am simțit nimic! NIMIC! Discriminați pentru că domnul deputat, după numai patru luni, a ieșit pe ușa din dos a ministerului pe care l-a condus, lăsând parchetul zgâriat. Pentru că s-a ținut cu unghiile de tot, până când a depășit cadrul ușii, trezindu-se în stradă. Discriminați pentru că, în timp ce domnul fost ministru se mândrea cu ”proiectul privind minimalizarea Holocaustului” – o adevărată gură de oxigen pentru argeșenii noștri, colegul de partid și de Cameră, Theodor Nicolescu, anunța decesul proiectului primei intabulări gratuite a terenurilor agricole și forestiere. În rest, avem piepturile pline de mândrie pentru reușitele domnului deputat… A.S.

***

Comunicat de presă
Proiectul privind minimalizarea Holocaustului a fost aprobat de Senat

Senatul României a adoptat marţi proiectul de lege iniţiat de senatorul liberal Crin Antonescu şi de deputaţii liberali Andrei Gerea și George Scutaru. Inițiativă legislativă prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă.
Potrivit inițiativei legislative, confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani.
Cu aceeași pedeapsă se va sancționa și utilizarea în public a simbolurilor legionare – drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum și orice alte asemenea însemne. Acestea nu constituie infracțiune dacă fapta este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației și interesul este exprimat în sensul protecției drepturilor omului și libertăților fundamentale și al prevenirii și combaterii incitării la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare și la săvârșirea de infracțiuni contra păcii și omenirii.
Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizații cu caracter legionar sau aderă la o astfel de organizație să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de Comisia juridică, membrii acestei comisii invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.
Senatul a dezbătut în calitate de primă Cameră sesizată propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Deputat de Argeş, al Partidului Naţional Liberal,
Andrei Dominic Gerea

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea