Scandal și procese în Complexul Fortuna

Lichidatorul judiciar al  SC Fortuna SA contestă  procesul verbal al adunării creditorilor  din 13 martie 2014. Contestaţia va ajunge pe masa judecătorilor în luna mai a acestui an.  Până atunci însă,  se anunţă un alt proces, de data aceasta cu unul dintre cumpărătorii spaţiilor complexului Fortuna, vândute în cadrul procedurii falimentului.

Ce scandaluri mai sunt prin Fortuna?

SC Fortuna SA se războieşte  la această oră cu unul dintre cumpărătorii spaţiilor din complexul piteştean. Luna trecută, Comitetul creditorilor a hotărât să-i ceară despăgubiri  de 30.000 de lei lui Gheorghe Ionescu, proprietarul unui spaţiu din complexul amintit, pentru  ocuparea abuzivă a unor suprafeţe care aparţineau debitoarei SC Fortuna, al cărei acces la spaţiile proprii a fost îngrădit prin blocarea unui hol de acces.

Cum s-a ajuns la această situaţie?

Două din spaţiile complexului Fortuna- biroul administrativ şi atelierul - au fost valorificate în procedura  falimentului şi vândute către Paul Adrian Pandelică şi Gheorghe Ionescu . Odată cu vânzarea către aceştia a celor două spaţii, celor doi le-a revenit şi cota de 1/3 din jumătatea holului de acces în incintă, aflat în indiviziune, cu o suprafață de 20,76 mp.
“Lichidatorii au constatat că pârâţii, ignorând  cuprinsul contractelor de  vânzare-cumpărare  prin care au dobândit  câte 20,37mp, respectiv 16,83 mp, plus câte o treime din jumătatea  holului în suprafaţă de 22, 76 mp, au început  executarea unor lucrări  de amenajare în spaţiile care nu au făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare, din cealaltă jumătate a holului (pentru care nu au nici măcar o cotă indiviză)....  În acelaşi timp, au schimbat uşa de la intrarea în holul comun blocându-se accesul atât în holul comun, cât şi la spaţiul  proprietatea exclusivă a SC Fortuna  SA“,  explică  lichidatorii judiciari ai SC Fortuna SA.
Gheorghe Ionescu a fost notificat să elibereze spaţiul şi să achite suma de 30.000 de lei, reprezentând  prejudiciul rezultat  în urma ocupării abuzive şi punerii în imposibilitatea  valorificării spaţiului propriu al SC Fortuna.

Ar mai putea urma un proces

Creditorii SC Fortuna  l-au împuternicit pe lichidatorul judiciar  ca, în cazul în care Gheorghe Ionescu nu va da curs  solicitărilor amintite în notificare, să procedeze la sigilarea spaţiului şi promovarea acţiunii în instanţă.

Cerere de schimbare a lichidatorului judiciar

Lichidatorul judiciar al  SC Fortuna SA contestă  procesul verbal al adunării creditorilor din 13 martie 2014. Contestaţia vizează schimbarea lichidatorului judiciar cu un altul din cadrul aceluiaşi consorţiu. Prin încheierea de şedinţă din 5 martie 2014,  firma Mincu şi Asociaţii a fost confirmată ca lichidator judiciar al Sc Fortuna  SA, în cadrul consorţiului “SC Mit Insolv SPRL şi  Mincu şi asociaţii”.  Tocmai din această calitate contestă procesul verbal al adunării creditorilor Sc Fortuna  SA din 13 martie 2013 întocmit de SC Mit Insolv SPRL.
“Vă solicităm să dispuneţi anularea acestuia (n.r. procesului verbal) în privinţa înlocuirii actualilor lichidatori judiciari cu SC Mit Insolv SPRL şi stabilirea onorariului acesteia şi să menţineţi calitatea de lichidator judiciar al SC Fortuna SA consorţiului SC Mit Insolv SPRL şi  Mincu şi asociaţii”, se arată în contestaţia depusă la Tribunalul Specializat Argeş.
Solicitarea vine ca urmare a retragerii Laviniei Mincu din Soc Prof. Mit Insolv SPRL , ocazie cu care s-au luat unele hotărâri cu privirre la modalitatea de împărţire a portofoliului Mit Insolv SPRL.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea