Gala premiilor de excelenţă în cultură, ediţia a VIII-a

# Şase laureaţi a avut manifestarea găzduită de Biblioteca Județeană Argeș. Săptămâna trecută, pentru elita culturală argeşeană, a fost o săptămână cu adevărat luminată. Pe lângă semnificaţia religioasă, pentru oamenii de cultură,  săptămâna de după Paşte, a reprezentat un moment de bilanţ. Astfel că, joi, 24.04.2014, Direcţia pentru Cultură Argeş a organizat cea de a VIII – a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă, fiind premiate şase elite din domeniu. Decernarea premiilor a debutat cu secţiunea ,,Literatură”, iar premiul de excelenţă i-a revenit lui Sergiu I Nicolaescu pentru lucrarea ,,Dicţionar subiectiv de literatură Argeş”, Editura Ordessos, Piteşti, 2013, fiind primul dicţionar exhaustiv al scriitorilor din zona Argeşului şi Muscelului, realizat cu profesionalism critic.
A urmat premiul de excelenţă pentru ,,Artă Plastică”, ce i-a fost înmânat pictoriţei Monica Dinu pentru expoziţia personală ,,Faţă în faţă” din cadrul Galeriei de Artă Metopa Piteşti şi pentru expoziţia de grup ,,Şase” din cadrul Galeriei Helios Timişoara.
Premiul de excelenţă pentru ,,Muzică” i-a fost acordat Conf. Univ. Dr. Georgică Balint, pentru creaţia componistică ,,Cvartelul de coarde nr.2”, intitulat ,,Sineion”, lucrare achiziţionată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi prezentată în audiţie absolută la Festivalul Internaţional de Muzică Contemporană  ,,Meridian”, organizat de către Filiala Română a Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană (decembrie 2013).
La secţiunea ,,Teatru”, premiul de excelenţă i-a fost acordat regizorului artistic  Matei Varodi, pentru punerea în scenă a pisei ,,Edith Piaf – În vârtejul jocului”, care a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol din Balcani, la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio, precum şi pentru cele 50 de spectacole regizate şi care s-au jucat în stagiunea 2012 – 2013.
Un alt laureat al acestei gale pentru cultură a fost Sevastian Tudor, directorul general al Teatrului ,,Al. Davila” Piteşti, pentru calitatea, diversitatea şi coerenţa programelor şi proiectelor cultural–artistice realizate în anul 2013 şi, în mod special, pentru activitatea sa de selecţioner şi director al Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi al Festivalului Teatrului Balcanic, ediţia 2013.
Şi, nu în ultimul rând, Ileana Doina Oprescu, arhitect şef al judeţului Argeş, a primit premiul de excelenţă pentru protejarea patrimoniului cultural imobil (monumente istorice).
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, în prezenţa directorului instituţiei gazdă, Octavian Mihail Sachelarie, a directorului Direcţiei pentru Cultură Argeş, Cristian Cocea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău şi a vicepreşedintelui CJ Argeş, Constantin Polexe, dar şi a mai multor oameni de cultură din județ.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea