Președintele PDL Argeș critică reacția autorităților cu privire la inundațiile din țară

# Deputat Cătălin Teodorescu: Se întocmesc hărţi de hazard, se cheltuiesc sume enorme, dar pentru ce? Să ştim unde vor fi inundaţii? Dacă în România plouă continuu timp de o săptămână, cu siguranţă că vor fi şi inundaţii. Acest lucru se întâmplă în fiecare an, poate chiar de mai multe ori pe an dar, culmea, de fiecare dată autorităţile se miră că apele au acoperit drumurile, şcolile, casele. Judeţul nostru nu face şi nu a făcut excepţie de la inundaţii deşi prin regularizarea râului Argeş se poate spune că situaţia este mult mai bună decât în alte zone.
Mi se pare o ipocrizie fără margini reacţia autorităţilor în faţa calamităţilor naturii. Dar nici măcar nu poate fi vorba despre calamităţi. Să fim serioşi, a plouat mai mult, nu a fost potopul lui Noe! Dacă s-au inundat drumuri şi case, dacă s-au spart diguri este pentru că nu există programe reale, viabile de construcţie de baraje şi diguri protectoare. Se întocmesc hărţi de hazard, se cheltuiesc pentru acestea sume enorme, dar pentru ce? Să ştim unde vor fi inundaţii? Din experienţa anilor trecuţi, oricum ştim. Inundaţiile, la fel ca şi alte momente nefericite din viaţa românilor  sunt ocazii în care autorităţile, cu maximă ipocrizie, să încalţe cizmele de cauciuc şi să-şi facă imagine şi campanie electorală profitând de necazurile oamenilor.
Episodul din Teleorman, în care şi  Victor Ponta şi Liviu Dragnea au fost plimbaţi cu barca de jandarmi prin apa de nici 20 de centimentri este de un penibil nemaiîntâlnit. Ceea ce a mai şi scos Ponta pe gură nu mă surprinde, mă miră, în schimb, că a pus-o pe ministra Doina Pană să mintă pentru el. Minciuna la Victor Ponta este în firea lucrurilor. Dar să-i pui şi pe alţii să mintă pentru tine, asta e prea de tot.
Există informaţii clare despre zonele cu risc. Se fac strategii care mor pe hartă şi nu se mişcă nimic până nu se ajunge la dezastre şi la sacrificii de vieţi omeneşti. Când se vor folosi aceste strategii pentru a se realiza protecţii reale, baraje şi diguri astfel încât oamenilor să nu le mai fie frică la orice ploaie mai mare că le ia viitura casele? Şi, în ultimul rând, întreb: când vor înceta reprezentanţii autorităţilor locale să mai dea autorizaţii de construcţie în zonele cu risc de inundaţii?

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea