Dr. Ionuţ Costache: ”Drumul către un ZÂMBET ce părea imposibil! IMAGINI INCREDIBILE!!!”

Mersul la dentist nu mai este demult o traumă. Acesta este motivul pentru care noi, românii, trebuie să învăţăm să mergem la un control stomatologic măcar de două ori pe an.
Dr. Ionuţ Costache, unul dintre cei mai cunoscuţi medici stomatologi din Piteşti, spune că aceasta este singura modalitate prin care pot fi evitate urgenţele, complicaţiile greu de tratat şi, de ce nu, costurile.
Astăzi vă vom prezenta un caz destul de complicat.
O persoană (care doreşte să rămână în anonimat) a ajuns în situaţia în care toţi dinţii din faţă au trebuit scoşi din cauza unei infecţii foarte grave care nu se mai putea trata.
Până la montarea implantelor dentare definitive, această persoană era, practic, incapacitată social. Aşadar încă o traumă, pe lângă trauma fiziologică de a rămâne fără dinţi. Ştim cu toţii că este imposibil, mai ales dacă lucrezi cu publicul, să te prezinţi fără toţi dinţii din faţă.
Pentru astfel de cazuri, dr. Ionuţ Costache oferă o soluţia dinţilor provizorii, făcuţi din material compozit.
Pe lângă faptul că arată la fel ca dinţii naturali, aceştia se confecţionează, în aproximativ 40 de minute, direct în gura pacientului, respectând toate detaliile anatomice ale acestuia. În plus, este nedureros!
Practic, caninii acestui pacient - dinţii naturali, de legătură - au fost bine curăţaţi, trataţi cu diverse substanţe, urmând ca ei să fie, ulterior, uniţi cu o placă subţire de material.
Pe această placă au fost modelate, apoi, structuri în formă de dinte.
La modelaj este folosit un material compozit care respectă întru totul culoarea naturală şi este deosbit de rezistent. Dinţii modelaţi sunt ajutaţi să se întărească sub un fascicul de lumină ultravioletă.
După etapa modelajului se trece la etapa şlefuirii. Practic, dinţilor falşi li se dă atât luciu, cât şi forma anatomică firească. Pacientul este rugat să muşte de câteva ori până când raportul dintre dinţii de sus şi cei de jos este optim.
Încă un detaliu care nu trebuie neglijat. Între dinţii falşi şi gingie, se aplică un alt material, de culoare roz, exact ca gingia, care face imperceptibil faptul că a fost montată o lucrare.

”Până la montarea definitivă a implantelor dentare, ceea ce am descris mai sus este soluţia optimă pentru pacient. Eu execut de o bună perioadă de timp astfel de lucrări şi vreau să vă spun că la mine vin oameni complet demoralizaţi... Ei bine, la final, după doar 40 de minute de lucru, când se uită în oglingă şi îşi regăsesc zâmbetul, le dau lacrimile”, spune dr. Ionuţ Costache.
www. dezbaterea.ro

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea