Capriciile metorologice reflectate în activitatea societăţii Indagro-Topoloveni

Cititorii rubricii noastre se vor putea delecta, în cele ce urmează, cu noi informaţii referitoare la activitatea agricolă a societăţi Indagro din Topoloveni.  Reamintim pentru noii cititori că societatea noastră este înfiinţată în 2005 şi desfăşoară activităţii agricole constante, având o suprafaţă totală de 8 ha teren arabil, aici regăsindu-se şi seră cu o suprafaţă totală de 7200 mp.
Aceasta este destinată producerii de legume timpurii în spaţii protejate, în vederea obţinerii de producţii rentabile de legume, fiind automatizată pentru controlul următorilor factori de mediu:
- temperatura aerului (temperatura minimă de germinare a polenului fiind de 20°-28°);
- umiditatea relativă a aerului;
- viteza vântului şi insolaţia (cuantificarea luminii).

Aceşti parametri sunt indicaţi pe afişajul punctului de control automat unde se află şi comenzile automate: de umbrirea (prin ecrane), ventilaţia forţată şi naturală (naturală prin programarea deschiderii trapei şi panourilor laterale).
Irigarea culturilor se realizează prin picurare iar fertilizarea este asigurată de dozatoare cuplate la sistemul de irigare asigurând în acest mod uniforitatea distribuirii fertilizanţilor. Până în prezent, în seră au fost înfiinţate 3 culturii în mod eşalonat: ridichii roşii, varză extratimpurie şi tomate.
Diferenţa de suprafaţă este acoperită cu înfiinţarea de culturi ca: varză de vară, castraveţi, pepeni, ceapă de iarnă, arpagic, ardei, morcov, fasole şi salată în funcţie de fiecare specie şi de epoca de plantare a acesteia. Pentru înfiinţarea unor culturi ca pepeni, castraveţi, varză şi ardei au fost necesare răsaduri, acestea fiind produse la sediul societăţii cu ajutorul angajaţilor. Materialul săditor folosit pentru înfiinţarea culturilor este cerificat de firme colaboratoare specializate, respectându-se tehnologiile de cultură. Produsele pentru combaterea bolilor şi a dăunătorilor sunt aplicate doar în cazul în care se depăşeşte PED-ul şi sunt prezente riscuri. Plantele care prezintă atac sunt izolate şi scoase din cultură.
Cultura de varză extratimpurie a fost înfiinţată la sfârşitul lunii ianuarie, însă din cauza temperaturilor  scăzute și-a prelungit perioada de vegetaţie cu aproximativ 20-30 zile şi nu i-au fost administrate până în prezent tratamente cu insecto-fungicide. Producţia obţinută este destinată comercializării către lanţurile de hypermarket-uri.
Cultura de ridichii a fost desfiinţată la începutul lunii aprilie, ridichiile fiind livrate alături de ceapă verde către hypermarketul Kaufland.
Pentru culturile în câmp se preconizează o întârziere de înfiinţare până la începutul lunii mai, datorită precipitaţiilor căzute în ultima perioadă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea